Barbecueën - winkeladvies

Heeft u geen barbecue of overweegt u een nieuwe te kopen? Weet u niet zeker welke u moet kiezen, aangezien er zoveel verschillende soorten op de markt zijn? Wij zullen u helpen de beste te vinden. Of u nu van plan bent om in de tuin, op het balkon, op het terras of thuis te barbecueën, u vindt hier alles wat u nodig heeft om van uw barbecue een succes te maken. Dankzij ons kunt u beter barbecueën...

 

De juiste barbecue kiezen betekent allereerst nadenken over welke brandstof u wilt of kunt gebruiken, hoe groot de barbecue moet zijn, welke prijs u wilt betalen en, indien nodig, welke stijl van barbecueën uw voorkeur heeft.

Stel uzelf de volgende vragen

 • Waarom wil ik precies een barbecue? Koopt u die om af en toe met het gezin te grillen, of wilt u een professional worden? Wilt u binnen grillen of in de tuin barbecueën? U moet goed nadenken waar de grill of barbecue voor bedoeld is.
 • Hoe vaak zal ik hem gebruiken? Wilt u regelmatig of juist af en toe grillen of barbecueën? Bij het kopen van een grill of barbecue is het erg belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid voedsel die u wilt bereiden. Het is zeker niet de moeite waard om een barbecue voor 1.800 euro te kopen als u weet dat u hem één keer per jaar gaat gebruiken.
 • Wat is het maximale bedrag dat ik wil betalen? Bepaal een prijslimiet die u in uw grill of barbecue wilt investeren en kies specifieke functies en apparatuur waarvoor u eventueel bereid bent meer te betalen.
 • Voor hoeveel mensen zal ik meestal grillen of barbecuen? Ook het grilloppervlak is belangrijk. Als u het leuk vindt om voor veel gasten tuinfeesten te organiseren, dan koopt u zeker niet dezelfde barbecue als bijvoorbeeld een stel dat alleen voor zichzelf kookt.
 • Blijft de grill permanent op één plek staan, of wil ik mee op reis? it? Wilt u alleen op het balkon of terras barbecueën, of is het uw favoriete metgezel op vakanties en uitjes? Als het apparaat mobiel moet zijn, moet u allereerst nadenken over de mogelijkheid om het in te klappen en op te vouwen, maar ook over het gewicht en de duurzaamheid.

Denk vervolgens na over deze zaken

 • Geeft u de voorkeur aan een bepaald type brandstof? Verschillende brandstoffen brengen bepaalde kosten met zich mee, werken anders, etc. Voelt u zich zelfverzekerd in het omgaan met gas? Houdt u van het romantische gevoel van houtskool of geeft u de voorkeur aan schoner koken zonder zwevende as? Als u een elektrische grill overweegt, heeft u dan een stopcontact in de buurt?
 • Wat is mijn ervaring met barbecueën? Als u alleen op vakantie wilt barbecueën, is het niet de moeite waard om te investeren in high-end modellen. Overweeg uw opties en koop een grill die u aankunt en zult gebruiken.
 • Hoe bewaar ik mijn barbecue buiten het seizoen? Als u van plan bent om het apparaat in de winter buiten te laten staan, zult u een ander type kiezen dan de barbecues die warm en droog moet worden gehouden.
 • Heb ik speciale wensen met betrekking tot het uiterlijk? Als de barbecue een onderdeel van de tuin moet zijn, moet de stijl daarbij passen.

 

Barbecues worden voornamelijk geclassificeerd op basis van de warmtebron (d.w.z. het type "brandstof"). Er is de grootste keuze wanneer u een barbecue gaat kiezen als u voldoende ruimte hebt. U kunt kiezen uit klassieke houtskoolbarbecues, gasbarbecues en - als uw een stopcontact in de tuin hebt - elektrische grills. Aan de andere kant zijn kleinere grills ideaal voor een balkon of een terras, waar klassieke houtskoolgrills niet worden aanbevolen. De elektrische grill is handig en kan worden gebruikt als tuin- of keukengrill.

Elektrische grill

Elektrische grill

Gewoon in het stopcontact steken en grillen. Op het terras, op het balkon en thuis. Rookvrij en milieuvriendelijk.

Kies uw elektrische grill

Houtskoolbarbecue

Houtskoolbarbecue

De echte sfeer van barbecueën, met hete kolen en de unieke smaak van vlees en vis die naar rook ruikt.

Kies uw houtskoolbarbecue

Gasbarbecue

Gasbarbecue

Snelle verwarming, hoog rendement, gebruiksgemak en eenvoudige reiniging. Biedt veel comfort, zelfs voor minder ervaren gebruikers.

Kies uw gasbarbecue

Vuurkorf

Vuurkorf

De mogelijkheid om eten te bereiden en te genieten van een open vuur. Een stijlvolle vuurkorf is een mooie toevoeging aan de tuin, die zelfs koelere avonden aangenamer zal maken.

Kies uw vuurkorf

 

Elektrische grills

Elektrische bbq

Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact. Het werkt snel en veilig en het schoonmaken is eenvoudig. Kies uit kleine compacte grills die gemakkelijk binnenshuis te gebruiken zijn en grotere modellen voor buiten voor grotere groepen. Bij het gebruik komt geen as of rook vrij. Elektrische grills hebben ook de laagste milieu-impact. Het nadeel is echter het algehele plezier van barbecueën en het ontbreken van de typische smaak van vlees van de barbecue.

Kies uw elektrische bbq

 

Voor-en nadelen

Voordelen

 • Ecologisch en hygiënisch in gebruik - waar geen vuur is, zal geen rook en afva zijn. U vermijdt ook zwartgeblakerde grills en verkoolde etensresten.
 • Makkelijk te gebruiken – de grill wordt overal gelijk verwarmd. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of het vlees recht boven het vuur ligt of niet. Het is ook een veel veiligere optie voor minder ervaren koks.
 • Temperatuurregeling – de meeste elektrische grills informeren u constant over de huidige temperatuur, die specifiek is ingesteld op basis van uw behoeften, en de reactie op veranderingen is meestal erg snel.

Nadelen

 • Afhankelijk van elektriciteit – het is simpelweg onmogelijk om zonder elektriciteit te grillen. Het is noodzakelijk om een stopcontact in de buurt te hebben of anders een verlengsnoer te gebruiken. U kunt een elektische grill niet meenemen op uitstapjes in de natuur.
 • Hogere prijs – de aanschafprijs en de kosten van elektriciteit zijn hoger dan bij houtskoolgrills.

 

Houtskoolbarbecue

Een klassieker van het grillen waar veel foodies geen genoeg van kunnen krijgen. Houtskool warmt langzamer op dan een elektrische of gasgrill, en voedselbereiding en -onderhoud zijn veel veeleisender. Voor veel mensen is de smaak echter de extra inspanning waard. U kunt ook kiezen voor kleinere modellen die gemakkelijk op een tafel te zetten zijn, zelfs op het kleinste balkon, of om mee te nemen in de auto voor een picknick.

Kies uw houtskoolbarbecue

 Houtskoolbarbecues

 

Voor-en nadelen

Voordelen

 • Smaak en sfeer – velen zeggen dat alleen houtskool de typische smaak van gegrild vlees kan geven.
 • Makkelijk onderhoud – houtskoolbarbecues bestaan meestal uit een vuurhaard en een verwijderbaar rooster, zodat beide onderdelen gemakkelijk gereinigd en gewassen kunnen worden.
 • Lagere prijs – de aanschafprijs van een kleine houtskoolgrill is zeer betaalbaar. Bij het gebruik wordt echter behoorlijk wat brandstof verbruikt. Als u vaak wilt barbecueën, is het de moeite waard om een duurdere barbecue te kopen voor een ander type brandstof.

Nadelen

 • Lange voorbereidingstijd - sommige gebruikers hebben moeite met het aansteken van de houtskool of briketten. Zelfs na het aansteken duurt het even voordat de barbecue de gewenste temperatuur heeft bereikt. Liefhebbers van houtskoolbarbecue beschouwen dit proces echter vaak als een aangenaam ritueel dat er gewoon bij hoort.
 • As en geur – barbecueën op houtskool is geen schone zaak. Verwacht rook, verwaaide as en natuurlijk een bepaalde geur. Meestal hebben de gebruikers hier geen last van, alleen de buren.

 

Gasbarbecues

Gasbarbecues

Zeer gemakkelijke bereiding met snelle en gemakkelijke verwarming en hoog rendement. Ze werken op propaan-butaangas, dat bij bijna elk tankstation te koop is. Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij het grillen komt geen rook of as vrij en gasbarbecues zijn vaak uitgerust met een vetafscheider om te voorkomen dat vet naar beneden valt.

Kies uw gasbarbecue

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Snelle voorbereiding – snel opwarmen verkort de bereidingstijd aanzienlijk. Dit is niet alleen een voordeel wat betreft tijdwinst, maar ook op het gebied van veiligheid. Als de barbcue er lang over doet om op te warmen, staat u er waarschijnlijk niet de hele tijd naar te kijken.
 • Makkelijk te gebruiken – het is het gebruiksgemak dat gasgrills tegenwoordig het populairst maakt.

Nadelen

 • Beschikbaarheid van brandstof – Houtskool koopt u in elke supermarkt en bouwmarkt, terwijl u voor een gasfles meestal naar een tankstation moet. Ze hebben ook een beperkte gebruikstijd die moet worden gecontroleerd. De lege fles moet worden teruggebracht naar het station. Deze kan niet zomaar in de kliko worden gegooid.
 • Omgaan met de gasfles – aangezien deze gevuld is met een licht ontvlambaar gas is, moet u extra voorzichtig zijn bij het bewaren ervan.
 • Hogere prijs - de aanschafprijs staat in verhouding tot de prestaties, dus als u echt van plan bent om uw barbecue vaak te gebruiken, is het zeker de investering waard.

 

Vuurkorf

Vuurkorf

Bent u op zoek naar een effectieve terras- of tuindecoratie die het aandachtspunt wordt van zomeravonden in de tuin? De vuurkorf kan zo'n plek zijn. Een prachtige plek waar veilig een vuur brandt en die ook gebruikt kan worden bij het bereiden van voedsel. Remundi vuurkorven bieden de mogelijkheid om rond een "tafel" te zitten met een vuur in het midden. De vuurkorven Eva Solo en Höfat zijn daarentegen designelementen met open vuur, die, afhankelijk van het type, kunnen worden gebruikt met een grillplancha of een grillrooster.

Kies uw vuurkorf

 

Grillen en barbecueën is erg leuk maar ook leerzaam. Het is niet genoeg om het voedsel op de grill te leggen en af te wachten wat er gebeurt. Kwalitatief hoogwaardige resultaten kosten tijd en vereisen aandacht en de juiste apparatuur. Wat zijn de must-have accesoires om te kopen voor het grillen en barbecueën?

Brandstof

Brandstof

Houtskool, houtkrullen, bio-ethanol – het is allemaal te vinden bij Kulina.

Kies uw brandstof

Vleesthermometer

Vleesthermometer

Wanneer zal het eten klaar zijn? U kunt dit controleren met uw mobiele telefoon. De draadloze vleesthermometer maakt grillen en barbecuen zelfs voor beginners gemakkelijk.

Kies uw vleesthermometer

Barbecue-schort

Barbecue-schort

Geen chef zonder schort. Barbecueën is geen schone aangelegenheid en niemand heeft vlekken van druipend vet of een verbrand overhemd nodig, vooral niet als ze gasten hebben.

Kies uw schort

Steakmessen

Steakmessen

Klaar? Brandt u van verlangen om te eten? Om alles op rolletjes te laten lopen, kunt u uw gasten het beste speciaal bestek aanbieden. De gekartelde messen en scherpe vorken zijn speciaal ontworpen voor maaltijden van de barbecue.

Kies uw bestek