Slagersmessen

3 items total
Slagersmes KATAI 25,5 cm, Forged
Slagersmes KATAI 25,5 cm, Forged
Online op voorraad (3 pcs)
149 €
FORGEDSDV625396
Slagersmes SEBRA 25,5 cm, Forged
Slagersmes SEBRA 25,5 cm, Forged
Online op voorraad (13 pcs)
79 €
FORGEDSDV623583
Vleesmes IKON 20 cm, Wüsthof
Vleesmes IKON 20 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
223 €
WU490620

Slagersmes - je multifunctionele vleesmes

Wat is een slagersmes?

Een slagersmes is een groot keukenmes, meestal met een lang, gebogen lemmet, ontworpen voor het slachten en afbreken van grote stukken vlees. Het is een must-have voor elke vleesliefhebber en een geweldige aanvulling op hakmessenfileermes of uitbeenmes.

Wat is het verschil tussen een slagersmes en een koksmes?

Zowel een koksmes en slagersmes zijn zeer nuttige messen met sterke lemmeten. Een slagersmes is echter een gespecialiseerd type keukenmes dat is ontworpen om door dikke stukken vlees te snijden. Koksmessen daarentegen zijn multifunctionele keukenmessen waarmee je verschillende soorten voedsel kunt snijden, waaronder vlees.

Een slagersmes heeft meestal een lang, gebogen lemmet met een punt die naar boven wijst en de vorm maakt het een beter gereedschap voor het splijten, hakken en strippen van vlees.

Wat maakt een goed slagersmes?

Een slagersmes van hoge kwaliteit is een geweldige hulp in je keuken. Het moet een goede balans bieden, een comfortabele grip en een sterk scherp blad dat enige flexibiliteit biedt zodat je gemakkelijker rond de botten kunt navigeren. Je slagersmes moet vrij lang zijn met een lemmet tot 33 cm lang.

Op Kulina vind je traditionele slagersmessen van gerenommeerde fabrikanten als Forgedevenals universele messen voor vleesbereiding aangeboden door Zwilling of WMF. Kies een mes dat het beste bij je past en zorg ervoor dat je het op de best mogelijke manier onderhoudt, zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Hoe zorg je goed voor je slagersmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je slagersmessen lang meegaan, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • bewaar je hammes apart zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of -rek of een messenhouder
  • slijp je hakmessen regelmatig met een messenslijper
  • gebruik een snijplank die mesvriendelijk is en groot genoeg voor de ham die je wilt snijden