Taartvormen

6 items total
Springvorm SILVER ELEGANCE 26 cm, 2 bodems, zwart, staal, Guardini GD70026SEGNAM
Springvorm SILVER ELEGANCE 26 cm, zwart, staal, Guardini
23 €
GD70126SEGNAM
Cakepunten bakvorm, 26,5 cm, rood, siliconen, Lékué
22,49 € –9 %
20,30 €
LKE0216008R01M017
Ronde springvorm plus bundt bakvorm 2-in-1 26 cm, de Buyer
50,53 € –25 %
37,80 €
DB476626
Springvorm 26 cm, de Buyer
21,35 € –16 %
Springvorm 26 cm, de Buyer
Online op voorraad (7 pcs)
17,90 €
DB484426
Springvorm 26 cm, met anti-aanbaklaag, Eva Solo
29,95 € –20 %
23,70 €
ES212021

Ronde cakevormen - het basisgereedschap van elke cakefanaat

Waar kan ik een ronde taartvorm voor gebruiken?

Ronde cakevormen - waarschijnlijk het populairste type bakvorm - worden vaak gebruikt voor het bakken van verjaardagstaarten, biscuittaarten, cheesecakes en allerlei soorten gelaagde en trapsgewijze taarten . Vaak gemaakt van aluminium bieden ze gelijkmatig gebakken cakelagen.

De keuze van je taartvorm kan de resultaten van je culinaire experimenten enorm beïnvloeden en op Kulina bieden we je ronde taartvormen van hoge kwaliteit om je te helpen de best mogelijke taarten te bakken.

Is een springvorm cakevorm betrouwbaar?

Een ronde taartvorm met een verwijderbare bodem en zijkanten wordt een springvorm genoemd. Ronde springvormen zijn uitstekend geschikt voor het bereiden van alle soorten cheesecakes (gebakken en niet-gebakken) en mousses of taarten. Als je een springvorm van goede kwaliteit koopt, hoef je je geen zorgen te maken dat er vloeibaar deeg uit de vorm komt en dat het een rommeltje wordt in de oven. Dat gebeurt niet!

Het grootste voordeel van de springvorm is dat de taart uit de pan kan worden gehaald zonder dat deze hoeft te worden omgekeerd of opgetild, dankzij de afneembare zijkanten van de springvorm. Wanneer je de taart uit de oven haalt en afkoelt, kun je de in elkaar grijpende band die de zijkanten bij elkaar houdt eenvoudig openen en verwijderen, zodat de taart op de bodem blijft staan. Het maakt het veel gemakkelijker om de taart op de taartstandaard te plaatsen. Vergeet een taartschep niet als je je cheesecake zo elegant mogelijk wilt serveren.

Hoe kies je de beste maat ronde taartvorm voor je taart?

Soms is het moeilijk om te bepalen welke cakevorm je moet gebruiken. Hieronder vind je gangbare afmetingen van ronde bakvormen en het volume beslag dat ze kunnen bevatten.

Ronde pannen:
15 x 5 cm = 4 kopjes (960 ml)
20 x 5 cm = 6 kopjes (1,4 l)
9×2 inch (23 x 5 cm) = 8 kopjes (1,9 l)

Springvormen:
9x 2,5 inch (23 x 6 cm) = 10 kopjes (2,4 l)
10x 2,5 inch (25 x 6 cm) = 12 kopjes (2,8 l)

Op Kulina vind je veel ronde taartvormen in verschillende maten en materialen, evenals uitzetbare taartringen van topfabrikanten zoals de Buyerkaiser of Lékué.