Uitbeenmessen

7 items total
Uitbeenmes GERMAN PAKKA WOOD 14 cm, bruin, Dellinger
28,59 €
DNGRXZB26B
Uitbeenmes 15 cm, Victorinox
Uitbeenmes 15 cm, Victorinox
Online op voorraad (2 pcs)
22 €
VN5666315
Uitbeenmes CLASSIC 14 cm, Wüsthof
Uitbeenmes CLASSIC 14 cm, Wüsthof
Online op voorraad (6 pcs)
98,99 €
WU4602
Uitbeenmes CLASSIC IKON CREME 14 cm, Wüsthof
132 €
WU46160
Uitbeenmes GOURMET 14 cm, Wüsthof
Uitbeenmes GOURMET 14 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
49 €
WU1035046114
Uitbeenmes PROFESSIONAL "S", Zwilling
93,99 € –22 %
Uitbeenmes PROFESSIONAL "S", Zwilling
Online op voorraad (1 pcs)
73 €
ZW31024141
Uitbeenmes CLASSIC 18 cm, Wüsthof
Uitbeenmes CLASSIC 18 cm, Wüsthof
Online op voorraad (4 pcs)
110 €
WU1030103818

Uitbeenmessen - precies wat je nodig hebt om je vlees uit te benen

Wat is een uitbeenmes?

Een uitbeenmes is een type keukenmes met een lang, dun, flexibel lemmet met een scherpe punt. Het wordt gebruikt om stukken vlees, vis en gevogelte uit te benen en om de huid van vlees en vis te verwijderen. Uitbeenmessen moeten extreem scherp zijn, en hoe langer ze scherp blijven, hoe duurzamer ze zijn.

Hoe verzorg ik mijn uitbeenmes?

Ondanks het feit dat de meeste uitbeenmessen gemaakt zijn van roestvrij staal, dat redelijk roestbestendig is, kan water toch inwerken op het lemmet of de houten handvatten. Daarom is het aan te raden om je uitbeenmessen meteen na gebruik met de hand schoon te maken en te drogen, zoals je dat met de meeste keukenmessen zou moeten doen. Je moet je mes na het schoonmaken ook goed opbergen door het daarna in een messenblok of op een magnetisch rek te leggen.

Hoe houd ik een uitbeenmes scherp?

Om het lemmet van je uitbeenmes scherp te houden, moet je twee dingen onthouden.

  • gebruik van mesvriendelijke snijplank die je mes niet bot maakt. Een houten of bamboe snijplank of een snijplank van hoogwaardig plastic is de beste keuze en je vindt ze in Kulina
  • scherp je uitbeenmes regelmatig. Je kunt het niet-gekartelde lemmet slijpen met een messenslijper die verkrijgbaar is in Kulina
  • plaats een uitbeenmes nooit in de vaatwasser. Spoel het lemmet af in warm water met zeep, haal een zachte doek over de rand en droog het direct af

Wat onderscheidt een filetmes van een uitbeenmes?

Fileermessen staan bekend om hun flexibiliteit en vlijmscherpe lemmeten en ze zijn ontworpen voor het snijden van vis en het verwijderen van graten. Uitbeenmessen zijn een betere optie voor harder vlees zoals varkensvlees, rundvlees of kip.

In onze online winkel kun je eersteklas uitbeenmessen kopen van fabrikanten als F. DIKCK, Wusthof, en Dellinger. Als je veel vlees bereidt in je keuken, moet je eens kijken naar een aantal van onze stevigere messen, waaronder de slagersmessen en hakmessen en lees hier onze koopgids voor keukenmessen.