Customer support:info@kulina.nl

Universele koekenpannen

22 items total
Koekenpan met anti-aanbaklaag PROFI RESIST 28 cm, WMF
Akce
132 € –15 %
112 €
WM1756286411
Koekenpan met anti-aanbaklaag PROFI RESIST 24 cm, WMF
Akce
112 € –15 %
95,20 €
WM1756246411
Sauteerpan PROFIRESIST 28 cm, WMF
Akce
142 € –15 %
Sauteerpan PROFIRESIST 28 cm, WMF
Online op voorraad (>5 pcs)
120 €
WM1756486411
Koekenpan met anti-aanbaklaag DURADO 24 cm, WMF
Akce
92 € –15 %
78,20 €
WM0748246021
Pannenset DEVIL, 2-delig, zilver, roestvrij staal, WMF
Akce
122 € –15 %
103 €
WM733726299
Koekenpan met anti-aanbaklaag DURADO 32 cm, WMF
Akce
122 € –15 %
103 €
WM748326021
Koekenpan met anti-aanbaklaag PERMADUR EXCELLENT 28 cm, WMF
Akce
86,39 € –15 %
73,43 €
WM0575284021
Sauteerpan PERMADUR PREMIUM 28 cm, WMF
Akce
132 € –15 %
Sauteerpan PERMADUR PREMIUM 28 cm, WMF
Online op voorraad (3 pcs)
112 €
WM0576484291
Universele koekenpan DEVIL 28 cm, zilver, roestvrij staal, WMF
Akce
112 € –15 %
95,20 €
WM741486901
Koekenpan GOURMET PLUS 28 cm, mat roestvrij staal, WMF
Akce
112 € –15 %
95,20 €
WM0728286031
Koekenpan PERMADUR EXCELLENT met anti-aanbaklaag 24 cm, WMF
Akce
76,29 € –15 %
64,84 €
WM0575244021
Pannenset PERMADUR ADVANCE, 2 stuks, 28 en 24 cm, WMF
Akce
173 € –15 %
147 €
WM775024021
Koekenpan met anti-aanbaklaag PERMADUR PREMIUM 24 cm, WMF
Akce
122 € –15 %
103 €
WM0576444291
Koekenpan met anti-aanbaklaag SPEED PROFI PRO 28 cm, WMF
Akce
127 € –15 %
107 €
WM1771286021
Koekenpannenset PERMADUR INSPIRE 24 cm, 28 cm met een spatel, WMF
Akce
115 € –15 %
97,75 €
WM546034021
Koekenpan met anti-aanbaklaag PERMADUR PROFI 28 cm, WMF
Akce
112 € –15 %
95,20 €
WM0775284021
Koekenpan met anti-aanbaklaag PERMADUR PREMIUM 20 cm, WMF
Akce
97 € –15 %
82,45 €
WM0576204291
Koekenpan met anti-aanbaklaag PERMADUR PREMIUM 28 cm, WMF
Akce
122 € –15 %
103 €
WM0576284291
Koekenpan met anti-aanbaklaag DURADO 28 cm, WMF
Akce Outlet
112 € –15 %
95,20 €
WM0748286021
Koekenpan met anti-aanbaklaag PERMADUR 24 cm, WMF
Akce
112 € –15 %
95,20 €
WM0576244291
Koekenpan MINI COOKWARE 18 cm, WMF
Akce
40,69 € –15 %
Koekenpan MINI COOKWARE 18 cm, WMF
Online op voorraad (4 pcs)
34,58 €
WM0718816021

Pannen - In welke pannen kun je het beste bakken?

Pannen zijn onmisbaar in elke keuken. De meest voorkomende soorten pannen zijn aluminium pannen, roestvrijstalen pannen, koperen pannen of gietijzeren pannen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, die u hieronder kunt lezen of in onze volledige pannengids hier.

Wat zijn de beste pannen en voor welk type gerecht zijn ze geschikt?

  • Roestvrijstalen koekenpannen: geschikt voor bijna alle soorten gerechten die u wilt bakken, braden of dichtschroeien. Ze zijn vrijwel onverwoestbaar en het materiaal biedt een uitstekende warmteverdeling.
  • Aluminium pannen zijn het meest geschikt voor het bakken van individuele porties vlees, steaks, hamburgers of spiegeleieren. Aluminium pannen zijn licht van gewicht en geleiden warmte zeer goed, maar houd er rekening mee dat ze de warmte niet erg goed vasthouden. De temperatuur zal dus schommelen wanneer u voedsel aan een hete pan toevoegt.
  • Gietijzeren pannen zijn het beste voor steaks, maar ook voor het bakken en braden van diverse gerechten. Toch moet u er rekening mee houden dat u ze beter niet kunt gebruiken voor ingrediënten zoals tomaten en andere zure ingrediënten, delicate vis, eieren of kleverige desserts.
  • Koperen pannen warmen snel op en koelen snel af, zien er prachtig uit en zijn een geweldige aanwinst voor elke keuken. Ze zijn ideaal voor het bereiden van gerechten die constante warmte en nauwkeurige temperatuurregeling vereisen (zoals vis, sauzen of zoetigheden zoals karamel), maar mogen niet worden gebruikt met zure ingrediënten zoals citroensap, wijn of tomaten.

De aankoop van de juiste pan hangt af van wat voor soort gerechten u gewoonlijk bakt, welk type fornuis u gebruikt en voor hoeveel personen u doorgaans kookt. U kunt ook onze selectie woks en grillpannen bekijken.

Zijn pannen met anti-aanbaklaag geschikt om mee te bakken en waarom zijn professionele koks er geen fan van?

Pannen met anti-aanbaklaag zijn erg handig en gemakkelijk te gebruiken en worden door velen graag gebruikt voor diverse culinaire taken, waaronder bakken, braden en stoven. U dient echter te weten dat ze over het algemeen kwetsbaar zijn en dat de anti-aanbaklaag snel beschadigd kan raken door verkeerd keukengerei of agressieve, schurende schoonmaakmiddelen. Daarom worden ze niet gebruikt door professionele koks in professionele keukens of restaurants, waar de pannen constant in gebruik zijn.

Pannen met een anti-aanbaklaag van goede kwaliteit zijn desondanks uitstekende hulpmiddelen voor thuisgebruik. De combinatie van roestvrij staal en anti-aanbaklaag is ideaal voor alle soorten thuiskoks, inclusief beginners. Gebruik uw pannen met anti-aanbaklaag vooral voor eiergerechten, groenten, gevogelte en delicate vis.

Alles over pannen met anti-aanbaklaag

Hoe vaak moet u pannen met anti-aanbaklaag vervangen?

Volgens algemene richtlijnen zou u ze ongeveer om de vijf jaar moeten vervangen. Controleer uw pannen regelmatig en stop onmiddellijk met het gebruik ervan als u merkt dat ze vervormd, bekrast of verkleurd zijn.

Welke pannen zijn het beste?

Bij Kulina vindt u een ruim assortiment betrouwbare pannen van topkwaliteit van bekende merken zoals Zwilling, Fissler, Woll en WMF. De keuze hangt af van welk materiaal uw voorkeur heeft en hoeveel u in uw pan wilt investeren. Kies Tefal als u op zoek bent naar een betaalbare anti-aanbakpan, of ga voor de Buyer als u zich een premium pan van een legendarische Franse fabrikant kunt veroorloven.

Hoe onderhoudt u uw pannen?

Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken en vereist daarom een individuele aanpak qua onderhoud:

  • gebruik op anti-aanbakpannen alleen keukengerei van siliconen,
  • was uw pannen altijd met de hand; gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen,
  • droog uw pannen direct na het afwassen af,
  • vermijd grote temperatuurschommelingen (houd een hete pan nooit onder koud water);
  • Probeer zure voedingsmiddelen en aerosolsprays om mee te koken te vermijden.
  • Smeer de pan na het afdrogen in met een dun laagje olie.
  • Bewaar pannen op de juiste manier.
Alles over de juiste manier om pannen te onderhouden.