Voor flamberen

4 items total
Eipocheerder, oranje, Lékué
13,49 € –11 %
Eipocheerder, oranje, Lékué
Online op voorraad (9 pcs)
12 €
LKE3402900N07U008
Honingdraaier INGENIO WOOD K2305814 17,5 cm, Tefal
9,10 €
TEFK2305814
Eipocheerder, set van 2 stuks, oranje, Lékué
22 €
LKE3402900N07U009
Keukenbrander, de Buyer
52 € –26 %
Keukenbrander, de Buyer
Online op voorraad (6 pcs)
38 €
DB204000N

Flamberen - een indrukwekkende kooktechniek

Wat betekent flamberen in de keuken?

Flamberen is een kookmethode waarbij een likeur, zoals brandewijn of rum, wordt aangestoken om een steekvlam te creëren in een hete pan. Dit wordt vaak gedaan om gerechten als biefstuk, crêpes of bananenpasta af te maken en wordt meestal gedaan om een beetje smaak en spektakel toe te voegen aan het koken.

Bekijk onze uitgebreide selectie sauteuses of universele koekenpannen om een ideale pan te kiezen om je gerecht in te flamberen.

Hoe flambeer ik een gerecht?

Om voedsel te flamberen heb je een hete pan nodig, een flambe fakkel of aansteker met een lange steel, sterke drank met een hoog alcoholpercentage zoals brandy, rum of whisky, en het gerecht dat je wilt flamberen. De belangrijkste algemene procedure die je moet volgen bij het flamberen van je gerecht is als volgt:

  • Verwarm een koekenpan of pan voor op middelhoog vuur. De pan moet heet genoeg zijn om het voedsel meteen dicht te schroeien.
  • Voeg de likeur toe aan de pan en laat even opwarmen.
  • Houd je handen en gezicht uit de buurt van de vlam terwijl je langzaam de inhoud van de pan aansteekt.
  • De alcohol moet vlam vatten en in vlammen uitbarsten. De alcohol verbrandt snel en laat een sterke smaak en geur achter. Als de vlam niet meteen ontbrandt, kantel de pan dan voorzichtig of breng hem dichter bij de vlam zodat de dampen in contact komen met de vlam.
  • Voeg andere ingrediënten toe aan de pan zoals boter, kruiden of specerijen wanneer de vlammen zijn gedaald en laat het gerecht verder garen zoals je wilt.

Het is belangrijk om te onthouden dat flamberen riskant kan zijn als het verkeerd wordt gedaan, dus als je deze techniek gebruikt, is het cruciaal om voorzichtig te zijn. Draag een schort en ovenwanten. Het is ook aan te raden om een deksel bij de hand te hebben om de vlammen te doven als ze uit de hand lopen.