Consoletafels

5 items total
Sidetable FERA 85 cm, beige, staal, Blomus
249 €
BM65988
Sidetable FERA 85 cm, grijs, staal, Blomus
249 €
BM65986
Sidetable FERA 85 cm, lichtgrijs, staal, Blomus
249 €
BM65990
Sidetable FERA 85 cm, wit, staal, Blomus
Sidetable FERA 85 cm, wit, staal, Blomus
Online op voorraad (2 pcs)
249 €
BM66200
Sidetable FERA 85 cm, zwart, staal, Blomus
249 €
BM65751

Nachtkastjes - een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit

Wat zijn consoletafels?

Een consoletafel is een lange, ondiepe opbergmogelijkheid die meestal tegen een muur in een hal wordt geplaatst of plat tegen de rugleuning van een bank. Deze tafels zijn verkrijgbaar op Kulina in verschillende designs en kleuren, zodat je ze gemakkelijk kunt integreren in je interieur. Ze kunnen ook dienen als het middelpunt van de aandacht in een foyer en bezoekers op chique wijze begroeten.

Wat is het verschil tussen consoletafels en bijzettafels?

Zowel consoletafels als bijzettafels zijn meubelstukken die design en functionaliteit geven aan een ruimte, maar ze hebben een aantal belangrijke verschillen. Bijzettafels zijn er in verschillende vormen en maten en worden meestal naast zitgedeeltes geplaatst. Console tafels daarentegen zijn langer en smaller en ontworpen om tegen een muur of in kleine ruimtes zoals gangen of ingangen te passen. En terwijl bijzettafels nog steeds kunnen worden gebruikt als decoratieve accenten, zijn consoletafels opvallende stukken die veel oppervlak bieden voor het tentoonstellen van decoratie.

Kunnen consoletafels werken in kleine ruimtes?

Kleine ruimtes zijn perfect voor consoletafels. De open indeling bergt je bezittingen op terwijl het licht doorgelaten wordt en het gevoel van een grote, open ruimte gecreëerd wordt. Ze passen perfect in smalle gangen, hallen of trappenhuizen.

Hoe stijl je een consoletafel?

Het stylen van een consoletafel is een geweldige manier om de esthetiek van je entree, hal, woonkamer of welke ruimte dan ook waar je een consoletafel hebt, te verbeteren. Hier zijn enkele tips om je consoletafel op een aantrekkelijke en evenwichtige manier te stylen:

 • Kies een thema of stijl: Kies een thema of stijl die past bij de algemene inrichting van de kamer. Of het nu modern, rustiek, vintage, minimalistisch of eclectisch is, een consistent thema zal je keuzes sturen.

 • Begin met een basis: Begin met het plaatsen van een decoratieve basis op tafel. Dit kan een tafelloper, een stuk stof of een decoratief dienbladzijn. De basis helpt om je display te verankeren en voegt textuur en kleur toe.

 • Voeg een centraal punt toe: Kies een centraal punt voor je consoletafel. Dit kan een groter decorstuk zijn, zoals een spiegel, een kunstwerk of een vaas met bloemen. Het middelpunt trekt de aandacht en zet de toon voor de rest van de schikking.

 • Creëer hoogte en balans: Varieer in de hoogte van de voorwerpen die je op tafel zet om visuele interesse te creëren. Gebruik voorwerpen van verschillende hoogtes, zoals hoge vazen, gestapelde boeken of sculpturen. Zorg voor evenwicht door langere items aan de ene kant en kortere items aan de andere kant te plaatsen.

 • Gebruik decoratieve voorwerpen: Decoratieve voorwerpen zoals beelden, beeldjes en decoratieve schalen kunnen persoonlijkheid en charme toevoegen aan je display. Kies items die passen bij je thema en stijl.

 • Verwerk groen: Het toevoegen van planten of bloemen kan leven en frisheid aan je consoletafel brengen. Overweeg het gebruik van potplanten, vetplanten of een vaas met verse bloemen.

 • Boeken en tijdschriften: Stapel een paar goed gekozen boeken of tijdschriften op en voeg textuur en hoogte toe aan je display. Je kunt ze ook gebruiken als platform om andere voorwerpen op te tillen.

 • Kaarsen en verlichting: Gebruik kaarsen, kandelaars of kleine lampen om warmte en sfeer toe te voegen. Ze kunnen de ruimte ook een zachte en uitnodigende gloed geven.

 • Persoonlijke accenten: Plaats persoonlijke voorwerpen zoals ingelijste foto's, reissouvenirs of sentimentele aandenkens om de ruimte persoonlijker te maken.

 • Reflecterende oppervlakken: Spiegels of metalen voorwerpen kunnen een vleugje glamour en licht aan je consoletafel toevoegen.

 • Groeperen en rangschikken: Rangschik items in groepen van oneven aantallen, zoals drieën of vijven. Speel met verschillende opstellingen tot je een lay-out vindt die visueel aantrekkelijk is.

 • Negatieve ruimte: Zet de tafel niet te vol. Laat wat lege ruimte over zodat de items kunnen ademen en de display er niet rommelig uitziet.

 • Kleurenpalet: Gebruik een samenhangend kleurenpalet dat de inrichting van de kamer aanvult. Dit zorgt ervoor dat je consoletafel naadloos aansluit bij het algemene ontwerp.

 • Wissel per seizoen: Verander het decor van je consoletafel per seizoen om het fris en interessant te houden. Overweeg om kleuren en items aan te passen aan de tijd van het jaar.

 • Regelmatig onderhoud: Stof je consoletafel af en herschik hem regelmatig om hem mooi te houden en te voorkomen dat hij stilstaat.

Vergeet niet dat de styling van je consoletafel een kans is om je creativiteit te uiten en je persoonlijke smaak te laten zien. Experimenteer met verschillende opstellingen tot je een look hebt die je mooi vindt en die de ruimte aanvult.

Op Kulina bieden we andere veelzijdige meubelstukken zoals salontafels, tafeltrolleys en bijzettafels.