Koffietafels

5 items total
Bijzettafel FERA, set van 2 stuks, grijs, Blomus
169 €
BM65985
Bijzettafel FERA, set van 2 stuks, lichtgrijs, Blomus
169 €
BM65989
Bijzettafel FERA, set van 2 stuks, zwart, Blomus
169 €
BM65750
Salontafel NUSA 58 x 40 cm, groen, Hübsch
489 €
HU21408
Bijzettafel FERA, set van 2 stuks, wit, Blomus
169 €
BM66198

Salontafels - maximaliseer de stijl en verhoog het decor van uw ruimte

Waar kun je een salontafel voor gebruiken?

Een salontafel is een kleine tafel die bedoeld is om in een zithoek te plaatsen en die gebruikt wordt om voorwerpen zoals tijdschriften, boeken, afstandsbedieningen en ornamenten op te bergen. Het kan ook worden gebruikt om drankjes neer te zetten als je in de woonkamer zit.

Salontafels zijn een prachtige manier om je huis karakter te geven en een prachtig interieur te ontwerpen. Je kunt ze echter ook gebruiken om je favoriete spullen in te bewaren of te laten zien, zoals fotoalbums of onbetaalbare vakantieherinneringen. Je kunt je drankjes en hapjes ook op koffietafels zetten terwijl je tv kijkt of bezoek ontvangt. Ze kunnen worden gebruikt om dingen in op te bergen zoals kaarsen, bloemen, boeken, tijdschriften en andere dingen die je in de buurt wilt hebben als je op de bank ligt.

Salontafels zoals Hübsch zijn breed genoeg om op elk oppervlak een set van speciale voorwerpen in een slimme opstelling te tonen. Dit is een uitstekende manier om de ruimte in je woonkamer te maximaliseren en er toch stijlvol en gezellig uit te zien.

Waar kan ik een salontafelplaatsen?

De combinatie van gemak en stijl van een salontafel maakt hem flexibel voor gebruik in elke kamer van je huis. Ze zijn meestal te vinden in woonkamers, naast een bank of een bankstel, zoals hierboven vermeld.

Je kunt ze ook plaatsen in grotere slaapkamers zoals master suites. Door ze in de slaapkamer aan het voeteneind van het bed te plaatsen, creëer je zowel elegantie als functionaliteit met oppervlakken waar je 's ochtends drankjes op kunt zetten en waar je ook leesmateriaal op kunt leggen, terwijl er ruimte overblijft voor decoratieve accenten die de esthetische aantrekkingskracht vergroten.

Als het gaat om buitenruimtes zoals patio's of terrassen, zal investeren in weerbestendige salontafels zoals de set van 2 salontafels door Blomus zorgen niet alleen voor extra zitplaatsen, maar voegen ook oppervlakken toe waarop drankjes, snacks en zelfs tafellampen voor buiten comfortabel kunnen worden opgeborgen.

m goed geplaatste bijzettafels die perfect zijn om kantoorbenodigdheden op te bergen en werknemers in staat te stellen hun productiviteit te maximaliseren terwijl rommel wordt verminderd.

Wat is het verschil tussen een bijzettafel en een salontafel?

Bijzettafels en salontafels zijn beide soorten meubels die specifieke doelen dienen in een woonkamer of zithoek, maar ze verschillen in grootte, functie en plaatsing. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten tabellen:

Bijzettafel:

 1. Afmetingen en hoogte: Bijzettafels zijn over het algemeen kleiner en compacter dan salontafels. Ze zijn ontworpen om naast of naast zitmeubilair zoals banken of fauteuils te passen.

 2. Functie: Bijzettafels worden gebruikt om een handig oppervlak te creëren waarop je kleine voorwerpen binnen handbereik kunt plaatsen. Ze zijn ideaal om dingen in te bewaren zoals drankjes, boeken, afstandsbedieningen of decoratieve accenten.

 3. Plaatsing: Bijzettafels worden meestal naast zitmeubels geplaatst om een plek te bieden om spullen te laten rusten zonder dat je je ver hoeft uit te strekken of te reiken. Ze worden vaak aan het uiteinde van een bank of tussen twee stoelen geplaatst.

 4. Ontwerp: Bijzettafels zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen, van eenvoudig en minimalistisch tot meer sierlijk en decoratief. Ze kunnen de algemene inrichting van de kamer aanvullen en tegelijkertijd functioneel zijn.

 5. Veelzijdigheid: Bijzettafels kunnen worden gebruikt in verschillende kamers buiten de woonkamer, zoals slaapkamers, thuiskantoren en zelfs als nachtkastjes.

Salontafel:

 1. Afmetingen en hoogte: Salontafels zijn groter en lager in hoogte dan bijzettafels. Ze zijn bedoeld om in het midden van een zithoek te plaatsen.

 2. Functie: Salontafels dienen als centraal verzamelpunt in een zithoek. Ze bieden een groter oppervlak voor het plaatsen van voorwerpen zoals drankjes, snacks, tijdschriften en decoratieve voorwerpen. Bovendien hebben salontafels vaak opbergmogelijkheden zoals planken of lades.

 3. Plaatsing: Salontafels worden in het midden van zitmeubels geplaatst, meestal omringd door banken en stoelen. Ze zijn bedoeld om toegankelijk te zijn voor alle zitplaatsen.

 4. Ontwerp: Salontafels zijn er in verschillende designs, van rechthoekige of ronde vormen tot meer unieke en artistieke vormen. Ze kunnen een centraal punt in de kamer zijn en bijdragen aan het algemene ontwerp en de stijl.

 5. Ruimte voor interactie: Salontafels bieden mensen een ruimte voor interactie, spelletjes en activiteiten wanneer ze rond de tafel zitten.

 6. Maatvariaties: Salontafels zijn er in verschillende maten voor verschillende kamerindelingen en zitopstellingen. Voor grotere zithoeken zijn grotere salontafels gebruikelijker.

Bijzettafels zijn kleiner, bedoeld om naast zitmeubels te plaatsen en bieden een oppervlak voor kleine voorwerpen. Salontafels zijn groter, staan in het midden van zithoeken en bieden een groter oppervlak voor verschillende activiteiten en voorwerpen. De keuze tussen een bijzettafel en een salontafel hangt af van de grootte van de ruimte, de opstelling van de stoelen en de specifieke functies die de tafel moet vervullen.

Op Kulina bieden we andere veelzijdige meubelstukken zoals consoletafels, tafeltrolleys en bijzettafels.