Groenteschillers

9 items total
Aspergeschiller GOOD GRIPS 11 cm, groen, kunststof, OXO
10,80 €
OXO11244600
Dunschiller GREEN TOOLS 14 cm, groen, kunststof, Eva Solo
9,95 €
ES531546
Dunschiller MULTI-PEEL, groen, Joseph Joseph
13 €
JS10108
Groenteschiller GREEN TOOL 14 cm, groen, Eva Solo
9,90 €
ES531512
Groenteschiller MULTI-PEEL groen, Joseph Joseph
12 €
JS10107
Tomatenschiller, groen, Victorinox
Tomatenschiller, groen, Victorinox
Online op voorraad (5 pcs)
7 €
VN760794
Tomatenschiller, groen, Victorinox
Tomatenschiller, groen, Victorinox
Online op voorraad (5 pcs)
7 €
VN760754
Dunschiller SAFESTORE 20167, groen, Joseph Joseph
13 €
JS20167
Groenteschiller PEELSTORE 20166, groen, Joseph Joseph
12 €
JS20166

Groentenschillers - een must-have in je keuken

Wat is een dunschiller?

Een groenteschiller is een keukengerei dat wordt gebruikt om fruit en groenten te schillen. Het heeft een vlijmscherp lemmet dat over het oppervlak van de groente glijdt, waarbij de huid spaarzaam wordt weggeschraapt terwijl het binnenste vlees achterblijft.

Op Kulina bieden we je groenteschillers van gerenommeerde merken als Victorinox, WMF, en Joseph Joseph.

Waar wordt een dunschiller voor gebruikt?

Groentenschillers worden niet alleen gebruikt om de schil van groenten zoals aardappelen, wortelen, aubergine, mango of flespompoen te verwijderen.

Ze kunnen ook worden gebruikt om dunne plakjes chocolade of kaas te snijden en om groenten in linten te snijden die kunnen worden gebruikt als groentepasta of in salades.

Veel voorkomende groenten die vaak geschild worden zijn aardappelen, wortels, komkommers, courgette, appels en peren. Vergeet echter niet dat niet alle groenten geschild hoeven te worden en dat sommige, zoals bieten of zoete aardappelen, zelfs voedzamer zijn als ze gekookt en met schil gegeten worden.

Wat zijn de verschillen tussen Y-Pe en zijschiller?

Een Y-peeler dankt zijn naam aan de vorm; hij lijkt op de letter Y. Het heeft een lang, recht handvat met een lemmet dat aan het uiteinde licht gebogen is. Het lemmet, dat vaak van roestvrij staal is gemaakt, heeft een rechte, scherpe rand die naar het uiteinde toe iets omkrult. Omdat het mes zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van het product en de kleine bocht aan het einde helpt bij het verwijderen van oneffenheden of ogen, zijn Y-schillers uitstekend geschikt voor het schillen van groenten zoals aardappelen en wortelen.

Het lemmet van een zijschiller daarentegen is evenwijdig aan het handvat en schilt groenten vanaf de zijkant. Het lemmet is vaak gekarteld of getand, waardoor het perfect is voor het schillen van groenten met een taaie schil zoals muskaatpompoen of pompoenen. Het kost iets meer moeite om het te bedienen dan een Y-peeler, omdat het blad loodrecht op het handvat staat en het moeilijker is om door bochten te navigeren.

Als je graag groenten eet, ben je misschien ook geïnteresseerd in onze selectie keukenraspen & -snijmachines, elektrische hak- en versnipperaars en keukenmachines.