Pizzapannen

Pizzapannen - maak thuis een perfecte pizza

Wanneer zou een pizzaplaat een must-have blijken te zijn?

Soms heb je alleen de lekkerste en vettigste pizza nodig om je humeur op te krikken. De pizzeria bij jou in de buurt is echter niet altijd open als je trek hebt in pizza. Op zulke dagen heb je voor het maken van dit verrukkelijke Italiaanse gerecht thuis de beste pizzaplaatnodig.

Een pizzaplaat wordt gebruikt om pizza te bakken. Meestal is het een aluminium of metalen schijf met een antiaanbaklaag en een hoge krasbestendigheid, zodat vocht kan ontsnappen en er een knapperige korst ontstaat. Een pizzaplaat helpt bij het maken van een gerecht dat er heerlijk uitziet en precies gevormd is.

Bekijk bij het maken van je zelfgemaakte pizza zeker onze collectie pizzamessen en kruidenhakkers.

Kan een pizzaplaat voor iets anders worden gebruikt?

Een pizzaplaat kan ongetwijfeld voor verschillende dingen gebruikt worden naast het bakken van pizza's, zoals brood en andere dingen. Pizzapannen bieden een mooie, gelijkmatige warmte, waardoor ze ideaal zijn voor het bakken van brood en gebak. Ze kunnen onder andere worden gebruikt om taarten, challah en croissants te maken.

Pizzapannen zijn ook geweldig voor het roosteren van groenten. De ribbels op de bodem zorgen voor knapperige randen, terwijl de hoge zijkanten van de pan ervoor zorgen dat de groenten niet verbranden. Daarnaast is pannenkoeken en wafels maken op pizzapannen ook een geweldig idee. De wafels en pannenkoeken blijven niet plakken aan de hoge zijkanten van de pan en de ribbels op de bodem zorgen voor een heerlijk knapperig korstje. Tot slot is het mogelijk om kip en vis te bakken op je pizzapannen. De ribbels op de bodem helpen om mooie roest te creëren en de hoge zijkanten van de pan zorgen ervoor dat vis en gevogelte niet door de roosters zakken.

Wat is het verschil tussen een pizzaplaat en een pizzasteen?

Meestal is een pizzaplaat een dunne, ronde pan gemaakt van gealuminiseerd staal of aluminium, wat gebruikelijke materialen zijn voor traditioneel kookgerei. Een pizzasteen, ook wel baksteen genoemd, is een plat, meestal rond stuk natuursteen of keramisch materiaal dat wordt gebruikt voor het bakken van pizza's, brood en andere gebakken producten. Hij is ontworpen om de bakomgeving van traditionele steenovens na te bootsen, waardoor een krokantere korst en gelijkmatig gegaarde toppings ontstaan.