Wiegemessen

2 items total

Mezzaluna - een perfect hulpmiddel voor je kruiden

Wat is een mezzaluna?

Een mezzaluna (of kruidenhakker) is een speciaal soort mes met een of twee gebogen messen en handvatten aan beide uiteinden die worden gebruikt om het gereedschap heen en weer te bewegen terwijl je de kruiden hakt. Mezzaluna is een Italiaans woord dat "halve maan" betekent, wat natuurlijk verwijst naar de vorm van de cutter.

Hoewel het vaak wordt gebruikt om knoflook of kruiden fijn te hakken, kan het ook worden gebruikt om ander voedsel te snijden.

Hoe werkt een mezzaluna?

Een mezzaluna is een soort kookgerei dat vaak handvatten heeft aan beide uiteinden van een enkel of dubbelgekromd lemmet. Zo werkt het:

  • Leg het te snijden voedsel op een snijplank of een ander plat oppervlak.
  • Houd de mezzaluna vast bij de handgrepen. Het blad moet naar beneden gericht zijn.
  • Plaats het blad over het voorwerp en schommel het heen en weer. Door het gebogen lemmet van de mezzaluna kan het heen en weer schommelen, waardoor het eenvoudiger wordt om snel en effectief kruiden, groenten en andere ingrediënten fijn te hakken.

Wat zijn de voordelen van een mezzaluna?

Het gebruik van een kruidenversnipperaar heeft de volgende voordelen:

  • Hakken en snijden: De mezzaluna is geweldig voor het hakken en snijden van kruiden, dus als je niet echt weet hoe je kruiden moet snijden met een koksmes is dit een goed alternatief. Je kunt het samen met vijzel en stamper gebruiken om een lekkere pesto of pasta te maken.
  • Tijdbesparend: Als je er goed mee omgaat, kun je met een kruidenhakker sneller kruiden hakken dan met een mes
  • Veiligheid: het handvat van de mezzaluna zorgt voor een stevige greep en een grote controle over het werk, waardoor het veiliger is dan een mes
  • Veelzijdig gebruik: Hoewel mezzaluna meestal wordt gebruikt voor het fijnhakken van kruiden of knoflook, kan het ook worden gebruikt voor het hakken van andere dingen zoals kaas of vlees, het malen van specerijen als je geen kruidenmolen bij de hand hebt en zelfs het snijden van pizza.