Planken

3 items total
Plank FOLD DOUBLE 60 cm, grijs, ijzer, Hübsch
146 €
HU21114
Plank FOLD 50 cm, bruin, ijzer, Hübsch
Plank FOLD 50 cm, bruin, ijzer, Hübsch
Online op voorraad (1 pcs)
66 €
HU21311
Wandplank NORTH 65, wit, ijzer, MDF, Bloomingville
54,90 € –32 %
37 €
BV12408889

Planken - de beste manier om je spullen te organiseren

Planken zijn een must-have als je je interieur wilt organiseren en stylen. Ze worden gebruikt in woonkamers, keukens, badkamers, slaapkamers en thuiskantoren en op Kulina bieden we je een breed assortiment stijlvolle, moderne en functionele rekken voor alle smaken, behoeften en eisen.

Wat zijn de populairste soorten planken?

Planken zijn er in verschillende soorten, ontwerpen en materialen, elk met een specifiek doel en esthetiek. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten planken:

 • Zwevende planken: Deze planken lijken op de muur te "zweven" met verborgen beugels of steunen. Ze zorgen voor een strakke en moderne uitstraling, ideaal om decoratieve voorwerpen, boeken of kleine objecten op te zetten.

 • Aan de muur gemonteerde planken: Deze planken worden met zichtbare beugels aan de muur bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals eenvoudige houten planken of planken met een metalen frame, en ze kunnen een hele reeks items bevatten.

 • Hoekplanken: Deze planken zijn ontworpen om in hoeken te passen en maximaliseren het ruimtegebruik op plekken die anders ongebruikt zouden blijven. Ze kunnen vrijstaand of aan de muur worden bevestigd.

 • Boekenplanken: Boekenplanken zijn meestal groter en steviger en zijn ontworpen om boeken en andere spullen op te zetten. Ze kunnen verstelbare of vaste planken hebben en zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes.

 • Legplanken: Deze planken zijn ontworpen met het oog op esthetiek. Ze hebben vaak unieke vormen en configuraties, waardoor ze geschikt zijn om verzamelobjecten, kunstwerken of decoratieve voorwerpen in tentoon te stellen.

 • Kubusplanken: Kubusplanken bestaan uit vakken in de vorm van kubussen of rechthoeken. Ze kunnen in verschillende patronen worden gerangschikt en zijn geweldig om spullen te organiseren en tentoon te stellen.

 • Ladderplanken: Deze planken lijken op een ladder en hebben naar beneden toe steeds grotere planken. Ze bieden een unieke visuele aantrekkingskracht en worden vaak gebruikt voor zowel opslag als decoratie.

 • Draadplanken: Deze planken zijn gemaakt van draadgaas of roosters en worden vaak gebruikt in opbergruimtes zoals pantry's, kasten of garages. Ze zorgen voor luchtstroming en zichtbaarheid, maar zijn misschien niet geschikt voor alle soorten spullen.

 • Zwevende hoekplanken: Deze planken passen in hoeken en lijken te zweven zonder zichtbare steunen. Ze combineren de voordelen van zowel hoeken als zwevende planken.

 • Vrijstaande planken: Deze planken zijn niet aan de muur bevestigd en kunnen naar behoefte worden verplaatst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, waaronder een open rug, een gesloten rug en ladderstijlen.

 • Industriële planken: Industriële planken zijn gemaakt van materialen zoals metaal en hout en hebben vaak een rustieke of utilitaire uitstraling. Ze worden vaak gebruikt in industriële of moderne interieurs.

 • Glazen planken: Deze planken zijn gemaakt van glas en worden vaak gebruikt in badkamers, keukens of vitrines. Ze zien er strak en transparant uit.

 • Ingebouwde planken: Deze planken zijn geïntegreerd in de architectuur van een ruimte, zoals ingebouwde boekenplanken rond een open haard of nis.

 • Draagarmplanken: Deze planken worden met een enkele steun of arm aan de muur bevestigd, waardoor het lijkt alsof de plank zweeft.

 • Ladeplanken: Deze combineren de functionaliteit van een lade en een plank. Ze hebben een uittrekbare lade onder de plank voor extra opbergruimte.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten planken die verkrijgbaar zijn. Houd bij het kiezen van een type plank rekening met factoren zoals het beoogde gebruik, de beschikbare ruimte, het esthetische ontwerp en de materialen die het beste bij je behoeften passen.

Hoe stijl je een plank in je interieur?

Het stylen van een plank houdt in dat je items op een visueel aantrekkelijke en evenwichtige manier rangschikt en organiseert. Hier zijn wat tips om je planken effectief te stylen:

 • Begin met een leeg canvas: Maak de plank helemaal leeg voordat je begint. Dit geeft je een frisse start om je regeling te plannen.

 • Kies een centraal punt: Kies een centraal item of een groep items die als middelpunt van de plank moet dienen. Dit kan een groot kunstwerk, een uniek beeldhouwwerk of een opvallend decoratief object zijn.

 • Gebruik de regel van drie: Rangschik voorwerpen in oneven aantallen, meestal in groepen van drie. Dit creëert een gevoel van evenwicht en visuele interesse.

 • Varieer in hoogte en grootte: Mix items van verschillende hoogtes en groottes om diepte en dimensie aan de schikking toe te voegen. Grotere items kunnen naar achteren worden geplaatst, terwijl kortere items naar voren kunnen worden geplaatst.

 • Items in lagen plaatsen: Creëer diepte door items voor en achter elkaar te plaatsen. Dit kan de opstelling complexer maken en visueel aantrekkelijker.

 • Breng symmetrie en asymmetrie in evenwicht: Symmetrische opstellingen zijn visueel aantrekkelijk en evenwichtig, terwijl asymmetrische opstellingen een gevoel van dynamiek toevoegen. Kies de stijl die bij jouw ruimte en esthetiek past.

 • Denk na over kleur en textuur: Gebruik een kleurenpalet dat de inrichting van de kamer aanvult. Een mix van texturen, zoals glad keramiek en ruw hout, kan visuele interesse toevoegen.

 • Boeken integreren: Boeken kunnen hoogte, kleur en textuur toevoegen. Je kunt ze horizontaal en verticaal stapelen om de opstelling te variëren.

 • Planten toevoegen: Levende of kunstplanten kunnen een vleugje natuur en levendigheid aan je planken toevoegen. Ze voegen een verfrissend element toe aan het scherm.

 • Persoonlijke voorwerpen: Integreer persoonlijke voorwerpen zoals familiefoto's, reissouvenirs of sentimentele voorwerpen. Deze voegen een persoonlijk tintje toe en maken de ruimte helemaal van jou.

 • Gebruik decoratieve opbergmiddelen: Dozen, manden of decoratieve opbergers kunnen zowel functioneel als esthetisch zijn en helpen om kleinere spullen georganiseerd te houden.

 • Denk aan negatieve ruimte: Zet de plank niet te vol. Laat wat lege ruimte over zodat het oog kan rusten en de uitgestalde items kan waarderen.

 • Roteren en vernieuwen: Wees niet bang om de opstelling af en toe te veranderen. Wissel items af, verwissel decoratieve stukken en vernieuw het display om het interessant te houden.

 • Experimenteer: Het stylen van een plank is een creatief proces, dus wees niet bang om te experimenteren en verschillende arrangementen uit te proberen totdat je vindt wat het beste werkt voor jouw ruimte.

 • Stap terug en evalueer: Als je je spullen hebt gerangschikt, neem dan een stap terug en bekijk ze van een afstand. Pas waar nodig aan om een evenwichtige en visueel aantrekkelijke opstelling te krijgen.

Onthoud dat de manier waarop je je plank vormgeeft je persoonlijke stijl en het algemene thema van de kamer moet weerspiegelen. Veel plezier met het proces en laat je creativiteit de vrije loop!

Als je op zoek bent naar decoratieve items die je op je planken kunt zetten, bekijk dan zeker onze selectie fotolijsten, fotoalbums, kaarsenhouders, boekensteunen, beeldjes en vazen. We weten zeker dat je iets zult vinden dat je plank er glamoureus uit laat zien!