Wijnkoelers
Flessenkoelers - houd je champagneflessen koel!
Wat is een flessenkoeler?
Flessenkoelers houden hun binnenkant - en hun inhoud - kouder dan hun omgeving dankzij hun isolerende eigenschappen of ijsblokjes die in de fles zijn geplaatst. De isolatie van de koelbox vormt een stevige barrière tegen de buitentemperatuur en het ijs houdt de flessen langer koud. Om je fles gekoeld en elegant te houden, heeft Kulina een fantastische selectie flessenkoelers van gerenommeerde fabrikanten zoals Rosendahl, Philippi, en WMF.
Hoe serveer je wijn of champagne met een flessenkoeler?
- zorg ervoor dat je je wijn- of champagnefles eerst in de koelkast zet. Hoe kouder de fles is als je hem in de flessenkoeler zet, hoe langer hij op temperatuur blijft.
- als je klaar bent om de champagne te serveren, plaats je de fles in de koeler
- als er genoeg ruimte in de container is, ijsblokjes toevoegen
Wat zijn de soorten flessenkoelers op Kulina?
Kulinaflessenkoelers zijn er in verschillende vormen, ontwerpen, maten, vormen en zelfs materialen, variërend van koelers die speciaal zijn gemaakt voor het serveren van één fles wijn tot koelers die meerdere flessen wijn, prosecco of champagne kunnen bevatten.
Afhankelijk van het beoogde gebruik kunnen wijnkoelers eenvoudige tafelcontainers zijn of losstaande flessenkoelers zoals je die vaak tegenkomt in een restaurant.
De materialen die worden gebruikt voor flessenkoelers zijn roestvrij staal, plastic, siliconen of glas. Deze materialen hebben hun eigen kenmerken en voordelen, die hieronder worden toegelicht:
Roestvrij staal: het materiaal heeft goede isolatie-eigenschappen en is bestand tegen roest en vlekken. Dit materiaal maakt schoonmaken en onderhoud ook heel eenvoudig.
Plastic: In vergelijking met de meeste andere flessenkoelers zijn plastic koelers lichter in gewicht. Ze zijn vaak niet zo duur en zijn meestal dubbelwandig om de kille temperatuur van de fles te behouden. Ze kunnen ook interessante vormen en kleuren hebben.
Bekijk ook onze selectie andere producten voor het elegant serveren van alcohol, zoals wijnkaraffen, ijsemmers, blokjesvormen en reiskoelers voor een meer verfijnde cocktailervaring.