WMF ProfiResist
WMF PROFI RESIST
De juiste pan, vanaf het begin.
Een anti-aanbakpan voor het leven.
Kras- en hittebestendige pan voor het dichtschroeien van vlees.
#1
Het merk WMF is nummer één in de categorie huishoudelijke producten in Duitsland.
160 jaar geschiedenis. Meer dan 500 designprijzen.
Een vleugje echt vakmanschap.
Roestvrij maar toch anti-aanbak
Beschermrooster
Het anti-aanbakoppervlak van PermaDur coating wordt beschermd door een verhoogde honingraatvormige roestvrijstalen structuur. Dit beschermt niet alleen tegen krassen, maar zorgt ook voor een ideale vetverdeling voor gelijkmatig bruin worden en knapperig frituren.
PermaDur anti-aanbakoppervlak
Extreem duurzaam en vrij van schadelijke stoffen. Geschikt voor snel frituren en voor zachtjes koken met een kleine hoeveelheid vet (bijv. voor vis, eieren of pannenkoeken).
Snelle en gelijkmatige verwarming
De pannen zijn gemaakt van drie lagen materiaal - een kern van aluminium, een binnenkant van 18/10 roestvrij staal en een buitenkant van uiterst duurzaam chroomstaal. Dit materiaal verdeelt de warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak van een pan.
Universeel
Geschikt voor oven en inductie
De pannen zijn hittebestendig tot 260°C en geschikt voor alle soorten kookplaten, inclusief inductiekookplaten.
Handvat met gereduceerde warmte
Het handvat heeft een holle constructie, waardoor het minder heet wordt en de pan comfortabel in de hand kan worden gehouden.*Niet van toepassing bij gebruik van de pan in de oven
Gemakkelijk gieten
De brede rand van de pan zorgt voor gemakkelijker gieten zonder druppelen
WMF Profi Resist - het beste van twee werelden
Gebakken zoals met een roestvrijstalen of stalen pan, met het gemak en de gemakken van een pan met anti-aanbaklaag.
Voors en tegens van anti-aanbakpannen
Anti-aanbakpannen zijn een gemeenschappelijke keuze voor culinaire beginners. Eieren of pannenkoeken plakken er niet aan en het onderhoud ervan is zeer eenvoudig. Het is echter moeilijk om er een biefstuk mee te schroeien - ze kunnen niet tot een hoge temperatuur verhit worden en de korst en het druipvocht die cruciaal zijn voor de smaak van het vlees zullen zich niet vormen op het anti-aanbakoppervlak.
Als het anti-aanbakoppervlak wordt bekrast, verliest het zijn anti-aanbakeigenschappen. Wees ook voorzichtig bij het kopen van goedkopere pannen. Slechte kwaliteit anti-aanbakoppervlak kunnen bevatten PFOA en andere schadelijke stoffen die vrijkomen in het voedsel wanneer gekrabd.
Lichtgewicht pannen lijken misschien geweldig om te koken, maar na een jaar merk je vaak dat ze beginnen te kromtrekken. De pan wordt niet gelijkmatig verhit en de pannenkoeken zullen aan de randen aanbranden en in het midden niet doorbakken zijn.
WMF PROFI RESIST
De voordelen van beide werelden combineren
Voor- en nadelen van roestvrijstalen of stalen pannen
Stalen pannen zijn ideaal voor het koken van vlees. Ze kunnen worden verwarmd tot een hoge temperatuur voor het snel bruinen en aanschroeien van vlees. Hoe vaker u ze gebruikt, hoe beter ze worden en hoe meer anti-aanbak zij van nature worden. Ze zijn bijzonder duurzaam en gaan in principe een leven lang mee.
Om ze te gebruiken heb je echter wat vaardigheden en ervaring nodig. Stalen pannen moeten voor het eerste gebruiksklaar worden gemaakt. En veel mensen vinden ze gewoon ongeschikt, vooral voor het bereiden van delicate voedingsmiddelen zoals vis of eieren.
„Ik ben helemaal tevreden, het brandt niet aan en het vlees is prachtig geroosterd. Gemakkelijk te wassen, zelfs zonder vaatwasser.”
Marcela M.
„Een perfecte pan! De Profi resist coating werkt perfect. Ik zal meer kopen ;-)”
Dušan E.