Zout

11 items total
Zwart zeezout 320 g, Nicolas Vahé
17,99 € –11 %
Zwart zeezout 320 g, Nicolas Vahé
Online op voorraad (10 pcs)
16 €
NV104981035
Zout met Parmezaanse kaas en basilicum 320 g, Nicolas Vahé
11 €
NV104981000
Frans zeezout 335 g, Nicolas Vahé
Frans zeezout 335 g, Nicolas Vahé
Online op voorraad (12 pcs)
13 €
NV104981004
Zout en peper-mix EVERYDAY MIX 310 g, Nicolas Vahé
11,49 € –10 %
10,30 €
NV104981007
Zout met citroen en tijm 320 g, Nicolas Vahé
13 €
NV104981023
Zout met chilipeper CHILLI BLEND 315 g, Nicolas Vahé
12 €
NV104981037
Zout met knoflook en tijm 300 g, Nicolas Vahé
12 € –8 %
11 €
NV104981008
Zout met tomaat, Parmezaanse kaas en basilicum 300 g, Nicolas Vahé NV104981027
Zout met knoflook en rode peper 325 g, Nicolas Vahé
12 €
NV104981001
Zout met rode wijn en laurier 340 g, Nicolas Vahé
12 €
NV104981016
Zout THE SECRET BLEND 320 g, Nicolas Vahé
11,49 € –10 %
10,30 €
NV104981003

Zouten voor fijnproevers en smaakmakers - een kleine traktatie voor je keuken of voor je vriend...

Zout - is dat belangrijk bij het koken?

Zout is net als peper een van de populairste specerijen die onze gerechten al duizenden jaren op smaak brengen. Elke chef-kok zou waarschijnlijk zelfs zeggen dat zout een van de grootste vrienden van de mensheid is! Er werden oorlogen om gevoerd, er werden misschien salarissen in uitbetaald, het hielp mensen wonden te genezen en kon zelfs geluk brengen!

Wat zijn de belangrijkste functies van zout in de keuken? Is het gezond?

Zout zorgt voor meer smaak en is een essentiële voedingsstof en conserveermiddel. En hoewel het ongezond kan zijn om te veel zout aan je gerechten toe te voegen, is zout een voedingsstof die essentieel is voor het menselijk leven - het balanceert de vloeistoffen in het bloed, houdt de bloeddruk gezond en reguleert de spierfunctie en zenuwimpulsen.

Zout - waar kun je het mee op smaak brengen en hoe serveer je het?

Onthoud dat zout de natuurlijke smaak van ingrediënten versterkt, maar als je bang bent om te veel zout aan je eten toe te voegen, kun je het gewoon een beetje zouten en wat hoogwaardig, puur of gearomatiseerd zout op tafel zetten. Zout - in tegenstelling tot peper hoeft het niet vers gemalen te zijn (het bevat geen vluchtige stoffen die vrijkomen bij het malen en het veroudert niet), maar je kunt wel een slijpmachine of vijzel gebruiken om de juiste hoeveelheid zout voor je gerecht te krijgen.

Op Kulina bieden we je een interessante selectie natuurlijke en gezonde gastronomische zouten en specerijen. Ze zien er geweldig uit op de keukenplank of het werkblad, maar ook op tafel. Ze geven je gasten de juiste hoeveelheid aroma voor hun gerechten en bieden nieuwe smaken.

Welke ingrediënten worden meestal gebruikt om zout op smaak te brengen?

  • gedroogde kruiden
  • gedroogde citrusvruchten of tomaten
  • andere specerijen

Waar kun je zout met een smaakje voor gebruiken?

Gebruik onze zoutmengsels om alle soorten gerechten te kruiden, zelfs de eenvoudigste! Je kunt gearomatiseerd zout gebruiken voor:

  • alle soorten salades en groentes
  • over vlees en vis
  • over gebakken groenten en aardappelen
  • pastagerechten
  • brood van hoge kwaliteit met... plakjes tomaat
  • desserts (zout met gedroogde chilipeper gaat bijzonder goed samen met chocolade!)