Brandhoutrekken voor buiten

6 items total
Haardhoutrek voor buiten, horizontaal, zwart, Remundi
Sticker
486 € –10 %
437 €
RMDI800962
Haardhoutrek voor buiten, zwart, Remundi
Sticker
446 € –10 %
Haardhoutrek voor buiten, zwart, Remundi
Online op voorraad (1 pcs)
401 €
RMDI800968
Zitplank voor REMUNDI houtrek, hout, Remundi
Sticker
64 € –10 %
57,60 €
RMDI800992
Haardhoutrek voor buiten, verticaal, zwart, Remundi
Sticker
485 € –10 %
436 €
RMDI800965

Haardhoutrekken voor buiten - organiseer je hout in stijl

Waarom heb ik een brandhoutrek voor buiten nodig?

Een brandhoutrek voor buiten houdt je hout overzichtelijk en van de grond. Om brandhout efficiënt te laten branden - of het nu voor je open haard is of voor een vuurkorf en warmte geeft, moet het "gekruid" of gedroogd zijn en je kunt dit doen door het hout op de juiste manier te stapelen in een brandhoutrek. Het houdt ook de lucht binnen, beschermt het tegen vocht en vermindert de kans dat ongedierte wordt aangetrokken.

Op Kulina hebben we een uitgebreid assortiment van outdoor openhaardhoutrekken, waaronder die van het bekende Remundi merk in verschillende maten, afwerkingen en structuren.

Waarom zijn de houtrekken aan de voorkant open?

De meeste houtstapellades hebben een open voorkant, waardoor het eenvoudig is om brandhout in en uit te laden en er een optimale luchtstroom en ventilatie is, waardoor de houtblokken sneller drogen. Het voorkomt ook vochtophoping en de kans op schimmel, rot en insectenplagen. Door de open voorkant kan het brandhout gemakkelijk worden geïnspecteerd en wordt de buitenruimte esthetischer.

Maar als het weer tegenzit, is het belangrijk om dekzeil te kopen om de voorkant van de houtopslag te bedekken en het hout droog te houden. Waarom? Ongeacht hoe je het opslaat, brandhout moet altijd droog worden bewaard omdat het sneller brandt en gemakkelijker aan te steken is.

Waar kan ik een buitenhaardhoutrek plaatsen?

Het is cruciaal om een plek voor je brandhoutrek te vinden die je vaak gebruikte om je spullen buitenshuis op te bergen of waar je graag ontspant na het werk. Locaties zoals:

  • Garage of opslagschuur voor buiten: Deze structuren helpen om het hout droog en beschermd tegen weersinvloeden te houden.
  • Je kunt ze ook op een patio of terras plaatsen zodat je gemakkelijk bij je brandhout kunt.
  • Tot slot kun je het rek naast je vuurkorf zetten of in de hoek van je achtertuin als die groot genoeg is.

Je moet rekening houden met ruimte, toegankelijkheid en bescherming tegen weersinvloeden als je beslist waar je je buitenhaardhoutrek neerzet.