Broodmes FIBRE CARBON 2, 26 cm, de Buyer

Code: DB428626
Brand: de Buyer
91,53 € –28 %
Broodmes FIBRE CARBON 2, 26 cm, de Buyer
91,53 € –28 % 65,40 €
Online op voorraad (1 pcs)

Het De Buyer broodmes heeft een gekarteld lemmet van 25,6 cm lang, gemaakt van hoogwaardig Duits bestekstaal. Extreme scherpte, uniek messenbalanssysteem om aan de behoeften van de kok te voldoen. Handgreep voor comfortabel werken zonder vermoeidheid.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

Het brood- en banketmes uit de Fibre Karbon 2 collectie van De Buyer heeft een gekarteld lang lemmet en is uiterst scherp. Dit mes is ideaal voor het snijden van brood en andere gebakken goederen dankzij het zaagblad. Hij kan zelfs harde korsten aan en snijdt keurige plakjes zonder het luchtige kruim te breken.

Het lemmet is gemaakt van hoogwaardig Duits roestvrij staal X50CrMoV15 (speciaal messenstaal) met een hardheid van 56 HRC (Rockwell-hardheidsschaal). De FK2 serie heeft een uniek systeem om het mes te balanceren naar de behoeften van de individuele kok. Schroef gewoon de roestvrijstalen voet op het handvat los en verwijder de benodigde hoeveelheid roestvrijstalen inzetstukken.

Het handvat van het mes is met de hand gemaakt door lagen koolstofvezel. Dit maakt het zeer duurzaam, sterk en geeft een mooie en comfortabele grip voor moeiteloos snijden. De beschermer beschermt de vingers. Een messenrek is ideaal om uw messen veilig op te bergen.

SPECIFICATIES

Lengte van het mes: 40,5 cm

Lengte van het blad: 26 cm

Materiaal: speciaal mes nocel, koolstofvezel (handvat)

Kleur: zilver, zwart (handvat)

VOORDELEN EN NADELEN

plus

Het broodmes heeft een gekarteld lemmet en is ideaal voor het snijden van brood en andere gebakken producten.

Het lemmet is extreem scherp.

Het lemmet van het mes is gemaakt van Duits roestvrij staal van topkwaliteit.

Uniek systeem om het mes te balanceren volgens de behoeften van de kok.

De beschermer beschermt de vingers. Soepele overgang tussen beschermer en handvat.

De ergonomische handgreep biedt een veilige, comfortabele en aangename grip voor werken zonder vermoeidheid.

Het mes is ook geschikt voor professioneel gebruik.

PRAKTISCHE TIP

Vaatwasserbestendig: NEE

Was het mes altijd alleen in koud water om de scherpte te behouden.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN WETSTEEN, EEN MESSENSLIJPER EN EEN WETSTEEN

Gebruik de messenslijper tijdens het reguliere onderhoud - voor elk gebruik van het mes. Gebruik echter slechts af en toe een messenslijper of slijpsteen om het mes zijn oorspronkelijke scherpte terug te geven, d.w.z. wanneer het mes echt bot is.

MESSENPLAAT

Messenslijper wordt gebruikt voor regelmatig onderhoud van messen. Gebruik de messenslijper om snel en gemakkelijk de oorspronkelijke scherpte van uw messen te herstellen. Gebruik de slijper om het mes te onderhouden. Het is niet eenvoudig om een scherpe rand te creëren op een reeds bot mes - kies in dit geval voor een messenslijper of een slijpsteen. De slijper heeft een handvat en het slijpgedeelte kan een fijner of grover oppervlak hebben. De slijper is niet praktisch voor het onderhoud van te grote messen.

Het slijpgedeelte van de wetsteen kan van verschillende materialen gemaakt zijn - diamant, keramiek, speciaal snijstaal, enz. De lengte van het slijpdeel moet worden gekozen in overeenstemming met de lengte van de te slijpen messen. We hebben slijpers met slijpstukken van 20 cm tot 31,5 cm - speciale slijper voor het slijpen van grote messen.

Het mes slijpen met een wetsteen

broušení nože ocílkou

Houd de slijper verticaal in de ene hand en het mes in de andere hand (met een hoek van ongeveer 20° ten opzichte van het oppervlak van de slijper). Het beste is een steun (bijvoorbeeld een tafel en een handdoek om te voorkomen dat de slijper wegglijdt) om de hoek over het mes gelijk te houden en het slijpen nauwkeurig te laten verlopen. Het werken met de slijper vereist oefening om ongewenste tanden op het mes te voorkomen. Trek het mes van de hiel tot de punt tegen het lemmet en herhaal hetzelfde vanaf de andere kant van het lemmet (20 keer aan elke kant). Probeer dezelfde hoek te houden tussen het mes en de slijper en duw niet te hard.

MESSENSLIJPER

De messenslijper wordt gebruikt om de oorspronkelijke scherpte van het mes te herstellen. In tegenstelling tot de messenslijper kan hij zelfs botte messen aan. De messenslijper bevat slijpschijven van verschillende materialen, waarmee je het mes oprekt. Messen slijpen met de messenslijper is dus zeer eenvoudig en snel. Gewoon een paar keer over de hele lengte van het mes met de slijpschijven lopen en je hebt weer een perfect scherp mes. U hoeft de slijper maar één keer per maand te gebruiken of als het mes al bot is. Een messenslijper volstaat voor regelmatig onderhoud vóór het snijden.

BRUINE STEEN

De slijpsteen heeft een oppervlak met een bepaalde grofheid. Er is ook een dubbele slijpsteen met een zijde grof en een zijde fijn. De slijpsteen wordt gebruikt om de oorspronkelijke scherpte van messen te herstellen - als messenslijper. De slijpsteen moet voor gebruik worden bevochtigd en de messen moeten er in de juiste hoek op worden geplaatst (ongeveer 12 - 15°).

Messen slijpen met een slijpsteen

broušení nože brusným kamenem

Plaats het lemmet van het mes op een uiteinde van de steen en trek het mes gelijkmatig iets naar rechts tegen het lemmet. Draai het mes en trek op dezelfde manier, maar in de tegenovergestelde richting. Veeg altijd over de hele lengte van het blad. Wees echter voorzichtig dat het mes niet aan de rand van de slijpsteen blijft haken. Trek aan het mes alsof je een dun plakje van een slijper probeert te snijden. Zet niet te veel druk op het mes. Maal eerst op een grover oppervlak en daarna op een fijner oppervlak om het blad glad te maken en bramen te verwijderen.

KORREL VAN DE SLIJPSTEEN

Kies de korrel van de slijpsteen overeenkomstig het gebruik van het mes. Het mes is geslepen op een slijpsteen met een grovere rand, ideaal voor het snijden van zachte en vezelige ingrediënten zoals groenten of vlees. Op fijnere slijpstenen (met minder grofheid) krijg je een gladde rand, die geschikt is om met druk te snijden in plaats van te trekken, bijvoorbeeld bij het hakken of villen. Het resultaat is afhankelijk van de grofheid van de slijpsteen en de hoek waaronder u het mes slijpt.

De korrel (grofheid) van de slijpsteen wordt aangegeven met een getal dat overeenkomt met het aantal mazen van de zeef per inch (25,4 mm) waar het slijpmiddel tijdens het zeven nog doorheen valt. Hoe groter het getal, hoe dichter de zeef en hoe fijner het schuurmiddel. Internationale normen FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) geven de korrelgrootte aan, zie tabel:

Korrelgrootte volgens FEPA

Verbale naam

7, 8, 10, 12

ruwe

14, 16, 20, 22, 24, 30

ruwe

36, 40, 46, 54, 60

medium

70, 80, 90, 100, 120

fijn

150, 180, 220, 240

zeer delicaat

280, 320, 400, 500, 600

bijzonder delicaat

800, 1000, 1200

extra fijn

Celozrnný chléb

VOLKORENBROOD ZONDER KNEDEN

Ingrediënten
3
kopjes (708 ml) warm (niet heet) water, 1 eetlepel gedroogde gist, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel plantaardige olie (bijv. 1 eetlepel azijn, 3 kopjes (375 g) gewone tarwe- of speltbloem, 2,5 tot 3 kopjes (324 tot 389 g) volkorenmeel, 1 tot 1,5 eetlepels zout, noten, zaden naar smaak

Procedure
1. Meng in een grote kom het warme water, de gist en de suiker. Het water moet niet heet zijn, maar op lichaamstemperatuur om de gist niet aan te tasten. Wacht een paar minuten tot je ziet dat de gist actief is en belletjes vormt aan het oppervlak, voeg dan de azijn en de olie toe.

2. Voeg kopje voor kopje de bloem toe en roer het deeg goed door tussen elk kopje. Voeg nu het volkorenmeel en het zout toe, ook weer geleidelijk, en meng goed tussen elke toevoeging. Dit deeg zal zeer dun, papperig en kleverig zijn. Voeg zaden, noten of wat je maar wilt toe. U kunt ook kruiden, gedroogde tomaten, knoflook of gebakken uien proberen.

3. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plaats ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.

4. Verwarm de oven voor op 185 °C. Breng het deeg met een spatel over in de broodvorm (het deeg wordt 2 broden). Bestrooi het oppervlak met meer zaden en bak ongeveer 50 minuten, tot het brood aan de bovenkant goudbruin is. U kunt ook op het eerste gezicht zien dat het brood klaar is doordat het van de zijkanten van de vorm wegloopt en er een kleine opening rond de omtrek ontstaat. Zodra je het brood uit de oven haalt, kun je het soepel op een rooster schuiven waar het mooi afkoelt zonder aan te branden. Om te controleren of het brood al gebakken is, klop je op de onderkant van het brood; het moet hol klinken.
Bron van het recept en receptafbeelding: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

RECEPT VOOR ZELFGEMAAKT KARWIJBROOD

lngredience

200 g roggemeel (kan ook volkoren zijn), 300 g tarwebroodmeel, 200 g tarwebloem (kan ook volkoren of spelt zijn), hele komijn (ongeveer 15 g), 15 g verse gist, 1 theelepel suiker (of honing, melasse, ...), 490 ml water (u kunt ook bier, wei proberen), 15 g zout

Domácí kmínový chléb

Procedure
1. Verkruimel de gist in de kom van je keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kneed je het deeg met de hand. Voeg de suiker toe en roer met een vork tot het een dunne slurry wordt. Meng met water en roer goed met een garde.

2. Voeg vervolgens alles uit het recept toe. Zet de machine op lage snelheid en laat 10 minuten kneden. Als u een thuisbakker gebruikt, laat hem dan 30 minuten kneden en haal het deeg eruit.

3. Doe het bewerkte en kleverige deeg idealiter in een met een theelepel olie ingevette plastic kom. Als je er geen hebt met een deksel, doe de kom dan in een plastic zak. Laat bij kamertemperatuur een uur rijzen. Vouw één keer gedurende deze tijd. Dit gebeurt door de randen van het deeg uit te rekken en naar het midden van het deeg te vouwen. Het doen met de man recht in de kom rondom.

4. Na een uur olie je de lijn een beetje in en rek je het deeg uit tot een vierkant bij benadering. Vouw en span aan tot een kegel. Bestuif de donut met roggebloem en leg de deegkegel met de naad naar boven. U kunt het deeg laten rijzen in een vergiet bekleed met een theedoek en het deeg met bloem bestuiven. Na het kantelen zal de voeg onder staan en niet uitrafelen tijdens het bakken. Doe het deeg terug in de zak en laat het een uur rijzen. Zet na ongeveer 20 minuten de oven aan met de baksteen en de waterpan. Als je op een bakplaat bakt, kun je later opnieuw opwarmen. De oven moet een minimumtemperatuur van 250 °C bereiken.

5. Kiep het gerezen brood, dat de broodpan volledig heeft gevuld, voorzichtig op een plantschop. Bestuif dit met grof of maïsmeel. Het brood zal er beter in glijden. Als je op een bakplaat bakt, is het belangrijk dat je hem er helemaal niet uittrekt. Het koelt snel af en het brood zou aan de buitenkant barsten. Bereid ongeveer 200 ml heet water uit een waterkoker, een scheermesje en een plantschop. Het zal nu heel snel gaan. Kijk vooral uit voor de stoom!

6. Kiep het brood op een schep, snijd het eventueel in en schuif het snel op een steen of bakplaat in de oven. Giet water in de onderste bak op de bodem van de oven en sluit de oven snel. Stel de timer in op 15 minuten.

7. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 190 - 200 °C . Haal de bakplaat uit het water en bak 30 minuten.

8. Laat afkoelen op een rooster. Snij niet in het warme brood! Je zou een krimp krijgen.

Bereid met bovenstaande ingrediënten een brood van 1200 g.

Bron van het recept en receptafbeelding: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Broodmessen
Warranty: 2 years
Weight: 0.28 kg
Kleur: Zwart
Materiaal: Roestvrij staal
Maat: 26 cm
Mes-lengte: 26 cm
Product type: Broodmes
Collectie: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: