Japanse messen

47 items total
Japans snijmes SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
226 € –24 %
171 €
MB33950241
Japans groentemes BRUTE 17,5 cm, Forged
Japans groentemes BRUTE 17,5 cm, Forged
Online op voorraad (7 pcs)
86 €
FORGEDSDV304136
Japans groentemes OLIVE 17,5 cm, olijfhouten handvat, Forged
74,99 € –9 %
68 €
FORGEDSDV305256
Japans groentemes SEBRA 17,5 cm, Forged
Japans groentemes SEBRA 17,5 cm, Forged
Online op voorraad (13 pcs)
73 €
FORGEDSDV623460
Japans groentemes SHOTOH 5000FCD , 11 cm, Miyabi
183 € –22 %
141 €
MB34680111
Japans groentemes SHOTOH 5000FCD 13 cm, Miyabi
195 € –21 %
153 €
MB34680131
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
415 € –27 %
300 €
MB34381141
Japans groentemes SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
214 € –24 %
162 €
MB34072091
Japans groentemes SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
195 € –26 %
143 €
MB34542131
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
286 € –20 %
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
226 €
MB34681201
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
586 € –34 %
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
383 €
MB34373241
Japans mes CLASSIC 17 cm, Wüsthof
Japans mes CLASSIC 17 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
114 €
WU1030131217
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
88,99 €
WU1035046017
Japans mes SANTOKU 5000FCD 18 cm, Miyabi
286 € –14 %
Japans mes SANTOKU 5000FCD 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (6 pcs)
244 €
MB34684181
Japans Santoku mes 17 cm, Victorinox
Japans Santoku mes 17 cm, Victorinox
Online op voorraad (2 pcs)
83,70 €
VN6852017G
Japans Santoku mes 4000FC 18 cm, Miyabi
200 € –24 %
Japans Santoku mes 4000FC 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
151 €
MB33957181
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
547 € –34 %
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (4 pcs)
357 €
MB34374181
Japans Santoku mes 5000MCD 67 18 cm, esdoornhout, Miyabi
587 € –27 %
424 €
MB34404181
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
289 € –26 %
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
212 €
MB34544181
Japans Shotoh mes 5000MCD 67 13 cm, esdoornhout, Miyabi
441 € –27 %
319 €
MB34400131
Japans snijmes CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
429 € –15 %
361,20 €
MB34372161
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
547 € –23 %
417 €
MB34378241
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi
572 € –32 %
386 €
MB34400241
Japans snijmes SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
Outlet
376 € –38 %
231 €
MB34078241
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig