Kledingrekken

7 items total
Kapstok COAT TREE 104 cm, donkerblauw, staal, Fritz Hansen
379 €
FH840331
Kapstok COAT TREE 104 cm, lichtgrijs, staal, Fritz Hansen
379 €
FH840330
Kleerhanger ARANYA 30 cm, bruin, rotan, Bloomingville
7,50 €
BV82058002
Kapstok CURL S 26 cm, donkergrijs, Blomus
26,49 € –20 %
21 €
BM65919
Kledingstandaard MENOTO, gepolijst roestvrij staal, Blomus
299 €
BM68548
Ophanghaak SPOT, set van 3 stuks, ijzer, Hübsch
49 €
HU991119
Kledingstandaard MENOTO, mat roestvrij staal, Blomus
249 €
BM68545

Kledingrekken - de perfecte oplossing om je garderobe te organiseren

Wat zijn kledingrekken?

Kledingrekken zijn opbergmiddelen die zijn ontworpen om kledingstukken op te hangen, te organiseren en weer te geven. Ze bestaan meestal uit een horizontale stang of een reeks stangen die ondersteund worden door verticale palen of een frame.

Een kledingrek in je kledingkast heeft veel voordelen, zoals ruimtebesparing, voorkomen dat kleding kreukt, overtollige kleding opbergen en algemeen gemak.

Kledingrekken worden ook gebruikt om kledingstukken op te hangen en weer te geven, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen, georganiseerd en toegankelijk zijn.

Wat zijn de soorten kledingrekken die verkrijgbaar zijn op Kulina?

Kledingrekken zijn er in verschillende soorten en ontwerpen, die elk voldoen aan specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kledingrekken:

 • Vrijstaand kledingrek: Dit is een eenvoudig en veelzijdig type rek dat op zichzelf staat zonder dat het geïnstalleerd hoeft te worden. Het bestaat meestal uit horizontale stangen om kleding aan op te hangen en kan extra planken bevatten voor schoenen of accessoires.

 • Aan de muur gemonteerd kledingrek: Dit type rek wordt direct aan de muur gemonteerd en maximaliseert het gebruik van de ruimte. Het is een geweldige optie voor kleine kamers of krappe ruimtes en biedt een plek om kleding op te hangen zonder vloerruimte in beslag te nemen.

 • Inklapbaar kledingrek: Dit type kledingrek, ook wel draagbaar genoemd, is ontworpen om gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen te worden als het niet gebruikt wordt. Het is perfect voor tijdelijke of extra hangruimte.

 • Kledingrek met wielen: Deze rekken hebben wieltjes, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze zijn handig om ruimtes anders in te delen, evenementen te organiseren of gewoon om kleding op te bergen.

 • Kledingrek met meerdere niveaus: Dit type rek biedt meerdere lagen of niveaus voor hangruimte. Het is geschikt voor het organiseren van kleding per categorie, zoals overhemden op één niveau en broeken op een ander.

 • Verstelbaar kledingrek: Met deze rekken kun je de hoogte of breedte van de hangstangen aanpassen aan verschillende kledinglengtes. Deze veelzijdigheid is vooral handig voor langere items zoals jurken of jassen.

 • Vrijdragend kledingrek: Met een horizontale stang die uit een aan de muur bevestigde beugel steekt, creëert dit type een zwevend effect. Het is een minimalistische en moderne ontwerpkeuze.

 • Kapstok: Een valet stand combineert een kledingrek met extra functies zoals een kleine plank, een dienblad voor accessoires en soms een broekhanger. Hij is ontworpen om een outfit voor de volgende dag in op te bergen en fungeert als een tijdelijke garderobe.

 • Ladder kledingrek: Dit type rek lijkt op een ladder en heeft horizontale stangen die geleidelijk breder worden naar de onderkant toe. Het is een trendy en stijlvolle manier om kleding op te hangen, die vaak te zien is in boetiekachtige displays.

 • Kinderkledingrek: Deze rekken zijn kleiner en vaak kleurrijk en ontworpen voor kinderkleding. Ze kunnen extra functies bevatten zoals opbergbakken of haken voor accessoires.

 • Vrijstaand garderoberek: Dit type lijkt op een mini-garderobe en wordt geleverd met een stoffen of canvas hoes om het hanggedeelte af te sluiten. Het is een geweldige optie voor het creëren van tijdelijke kasten of als uitbreiding van je garderobe.

Houd bij het kiezen van een kledingrek rekening met de beschikbare ruimte, het soort kleding dat je ophangt en je voorkeuren voor het ontwerp. Elk type heeft zijn eigen voordelen, dus kies het type dat het beste bij je behoeften past en je ruimte verfraait.

Voor een breder assortiment opbergartikelen kun je kijken op Kulina voor een collectie badkameropbergers, tijdschriftenrekken, schoenenkasten en andere opbergoplossingen voor in huis.