Staande spiegels

1 items total
Kaptafel-spiegel PESA, bruin, Blomus
Kaptafel-spiegel PESA, bruin, Blomus
Online op voorraad (3 pcs)
78 €
BM66000

Wandspiegels - laten je kamer groter lijken

Wat zijn staande spiegels?

Staande spiegels zijn een praktische en vaak modieuze toevoeging aan je kamer die je tegen een muur kunt schuiven of die je los kunt laten staan met een standaard erachter, net als de tafelspiegel die verkrijgbaar is op Kulina.

Deze spiegels kunnen ook je slaapkamer, woonkamer en andere ruimtes opfleuren en meer dimensie geven, afhankelijk van waar je ze plaatst. Shop van topmerken zoals Blomus en Hübsch hier en vind er een die bij je smaak past.

Waar in huis hangen staande spiegels?

Een staande spiegel kun je plaatsen waar je maar wilt, maar het is een goed idee om hem op een plek te zetten waar weinig voetgangers komen om stoten en stoten te voorkomen.

In een ruime woonkamer kan een staande spiegel ook het gevoel van ruimte verdubbelen. Een staande spiegel die dienst doet als passpiegel kan worden geplaatst in een slaapkamer, een ruime badkamer of een kleedkamer.

Een staande spiegel kan naast een eettafelworden geplaatst, in een sombere hoek van een kamer of aan het einde van een lange, donkere gang om licht te weerkaatsen, uitzichtpunten te verbeteren en het gevoel van ruimte te vergroten.

Zelfs een grote staande spiegel met een metalen frame tegen een muur kan een achterterras omtoveren tot een leefruimte buiten.

Hoe hoog moet een staande spiegel zijn?

Dit komt meestal neer op persoonlijke voorkeur. Als je een staande spiegel wilt gebruiken voor garderobeplanning, moet deze minstens 25 cm lang zijn.

De hoogte van je staande spiegel hangt af van hoe hoog je plafond is, waar hij hangt en hoeveel aanwezigheid je wilt. Er zijn verschillende staande spiegels van 5 tot 7 voet. Ga zo kort als je wilt voor een kinderkamer of zo hoog als je wilt voor een grote ruimte.

Hoe stabiliseer je een scheve spiegel?

De stabiliteit van je scheve spiegel hangt af van de dikte en stabiliteit van de voet, de hoogte en grootte van de spiegel en de hoeveelheid wrijving tussen de spiegel en waar je staat.

Voeg wat rubberen handgrepen of meubelstrips toe aan de onderkant van een spiegel met een houten frame voordat je hem op een hardhouten oppervlak zet om te voorkomen dat hij gaat schuiven. Door meubelbanden aan de achterkant van de spiegel te bevestigen, hem aan muurankers te bevestigen of hem met gipsplaatankers aan de muur te bevestigen, kun je nog een stap verder gaan.

Wat doen spiegels voor het interieur?

Wandspiegels zijn veelzijdige en impactvolle interieurelementen met verschillende voordelen:

 • Meer ruimte: Spiegels vergroten een ruimte visueel, waardoor deze groter en opener aanvoelt. Door spiegels strategisch te plaatsen kun je een illusie van diepte creëren, vooral in kleinere ruimtes.

 • Meer licht: Spiegels weerkaatsen natuurlijk en kunstmatig licht, waardoor een kamer effectief helderder wordt. Ze helpen het licht gelijkmatiger te verspreiden en kunnen een kamer zelfs zonniger en uitnodigender doen lijken.

 • Decoratieve accenten: Spiegels zijn er in verschillende vormen, formaten en kaders, en voegen decoratieve flair toe aan muren. Ze kunnen dienen als blikvangers of als aanvullende stukken die de esthetiek van een kamer verbeteren.

 • Visueel belang: Spiegels geven interieurs textuur en dimensie. Hun reflecterende oppervlakken voegen complexiteit en een vleugje verfijning toe en doorbreken de monotonie in het ontwerp.

 • Artistieke reflecties: Spiegels kunnen de schoonheid van kunst, meubels en architecturale details vastleggen en weerspiegelen, zodat u kunt genieten van meerdere perspectieven van uw inrichting.

 • Illusie van hoogte: Hoge spiegels kunnen een verticale focus creëren, waardoor de hoogte van een kamer visueel wordt verlengd, wat vooral handig kan zijn in ruimtes met lagere plafonds.

 • Balans en symmetrie: Door spiegels symmetrisch of in paren te plaatsen, creëer je een gevoel van evenwicht en harmonie in de inrichting van een kamer.

 • Functioneel gebruik: Spiegels zijn praktisch voor persoonlijke verzorging en het controleren van kleding, vooral als ze in de entree, hal of kleedruimte worden geplaatst.

 • Uitzicht en landschap: Spiegels kunnen zo worden geplaatst dat ze uitzichten, groen of interessante architectuur vastleggen, waardoor het buitenleven effectief naar binnen wordt gehaald.

 • Kleine ruimtes: Spiegels zijn vooral nuttig in kleine kamers of smalle gangen waar ze de ruimte minder krap en meer uitnodigend kunnen doen aanvoelen.

 • Designverklaring: Spiegels kunnen dienen als blikvangers met unieke kaders of vormen die uw persoonlijke stijl weerspiegelen.

Over het algemeen dragen spiegels bij aan de esthetiek, functionaliteit en algehele sfeer van een interieur. Door de plaatsing en het ontwerp zorgvuldig te kiezen, kun je gebruik maken van hun transformerende kracht om je leefruimte te verbeteren.

Onze decoratieve staande spiegels zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten en vormen voor je huis of appartement, zodat je elke ruimte een eigen, individuele stijl kunt geven. Spiegels zijn fantastisch om ruimte te creëren en zelfs de kleinste studio's of gangen te openen! We hebben ook een collectie wandspiegels. Kijk naar ze!