WMF Pans

Profi Resist
Serieus duurzame pannen met anti-aanbaklaag
Hybride kookgerei – het beste van twee werelden
De pannen uit de Profi Resist-serie combineren de voordelen van roestvrijstalen en anti-aanbakpannen en pakken tegelijkertijd hun belangrijkste zwakke punten aan. Een roestvrijstalen pan biedt uitstekende thermische eigenschappen. Dankzij de dikke stalen basis geleidt hij de warmte gelijkmatig en gaat hij jarenlang mee. Zonder de juiste techniek kan voedsel echter gemakkelijk blijven plakken. Omgekeerd maken pannen met antiaanbaklaag het koken gemakkelijker, maar hun lichtgewicht constructie leidt vaak tot een ongelijke warmteverdeling en de pan vervormt na verloop van tijd. Bovendien is het oppervlak gevoelig voor krassen. WMF Profi Resist is het antwoord.

Protective Grid
De antiaanbaklaag wordt beschermd door een verhoogde roestvrijstalen honingraatstructuur. Dit beschermt niet alleen tegen krassen, maar zorgt ook voor een ideale vetverdeling voor een gelijkmatige, knapperige bruining.

Non-Stick Surface
Profi Resist Series: Voorzien van de gepatenteerde Permadur coating – extreem duurzaam en PFOA-vrij.
Profi Resist Ultimate Series: Voorzien van een keramische coating — vrij van PFOA en PTFE.

Gelijkmatige verwarming
De pannen zijn gemaakt van een drielaags materiaal: een aluminium kern, een binnenste Cromargan® roestvrijstalen laag en een buitenste laag van extreem duurzaam chroomstaal. Dit materiaal verdeelt de warmte gelijkmatig over het hele oppervlak.

Oven en inductie veilig
Wat kunnen gewone anti-aanbakpannen niet doen? Ze kunnen voedsel niet goed "schroeien". Op een roestvrijstalen of koolstofstalen pan wordt vlees snel afgesloten door zijn natuurlijke sappen te karameliseren. Een smaakvolle korst vormt zich aan de oppervlakte terwijl de sappen binnen blijven.
"WMF Profi Resist pannen zijn nummer één in onze kookschool. We hebben jaarlijks 10.000 deelnemers die onze cursussen doorlopen, en we doen het zeker niet makkelijk met de pannen."
Jan Křídlo, Chefkok bij Chefparade Cooking School