Japanse messen

26 items total
Koksmes RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
130 €
DNGRKH165
Japans koksmes KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
64,99 €
DNGRSXL2005
Japans koksmes KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
Outlet
91,99 € –10 %
82,79 €
DNGRSXLKHAUS8K
Japans koksmes PETTY 15 cm, Dellinger
Japans koksmes PETTY 15 cm, Dellinger
Online op voorraad (4 pcs)
224 €
DNGRSXL9302
Koksmes BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21cm,Dellinger
117 € –5 %
110 €
DNGRKH173
Universeel mes KITA NORTH DAMASCUS 15 cm, Dellinger
Outlet
112 € –10 %
100 €
DNGRSXLKH135
Vleesmes KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
129 €
DNGRSXLKH134
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
33,49 € –13 %
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Online op voorraad (2 pcs)
29 €
DNGRSXLPO2500200
Groentemes SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
118 €
DNGRKHOK7C
Japans broodmes BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger
112 €
DNGRSXLKHP8B
Japans koksmes SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
Japans koksmes SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
Online op voorraad (3 pcs)
354 €
DNGRSXL9309
Japans mes NAKIRI CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
165 €
WU1030332617
Koksmes BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21cm, Dellinger
112 €
DNGRKH206
Koksmes BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
134 € –5 %
126 €
DNGRKH167
Japans koksmes NAKIRI CUBE 20 cm, ebbenhout, Dellinger
41,49 € –6 %
39 €
DNGRXZB578
Koksmes GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger
33 €
DNGRXZB9S8
Koksmes KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD 20,5 cm, Dellinger
41 €
DNGRXZB58
Chinees mes ZEN 18 cm, zwart, Yaxell
New
Chinees mes ZEN 18 cm, zwart, Yaxell
Online op voorraad (3 pcs)
271,99 €
YAX35519
Japans mes GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, zwart, Dellinger
165 €
DNGR8594195884092
Japans mes KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, bruin, Dellinger
185 €
DNGR8595705405981
Japans mes KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, zwart, Yaxell
246,99 €
YAX36634
Japans mes KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, rood, Yaxell
535,99 €
YAX37134
Japans mes KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, zwart, Yaxell
720,99 €
YAX37234
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig