Kaarsen

2 items total
Dinerkaars, set van 6 stuks, 24 cm, wit, Fritz Hansen
New
7 €
FH840190
Kaars GUIRLANDE 25 cm, rood, Bjørn Wiinblad
New
17,95 €
BJORW53086

Kaarsen - een prachtige manier om warmte, licht en geur aan je kamer toe te voegen

Wat is een conische kaars?

Een conische kaars is een lange, slanke kaars met een bredere basis en een kegelvormige punt die in het midden aanzienlijk smaller wordt. Deze kleine kaarsen, die vaak als decoratie worden gebruikt, kunnen ook worden gebruikt voor religieuze vieringen zoals bruiloften en doopfeesten. Er zijn verschillende soorten en maten conische kaarsen verkrijgbaar en ze zijn vaak gemaakt van was en stearine.

Waar kun je thuis taps toelopende kaarsen gebruiken?

Kaarsen kunnen een vleugje elegantie en sfeer toevoegen aan verschillende ruimtes in je huis, vooral als je ze gebruikt met stijlvolle kaarsenhouders. Hier zijn enkele plaatsen waar je tapsvormige kaarsen kunt gebruiken:

 • Eettafel: Op eettafels worden vaak tapsvormige kaarsen als middenstuk gebruikt. Ze creëren een warme en intieme sfeer voor maaltijden, bijeenkomsten en speciale gelegenheden.
 • Schoorsteenmantel: Plaats taps toelopende kaarsen op de schoorsteenmantel om je woonkamer een klassieke en gezellige uitstraling te geven.
 • Entree: Gebruik taps toelopende kaarsen op een consoletafel of bij de ingang om gasten te begroeten met een warme en uitnodigende gloed.
 • Badkamer: Creëer een spa-achtige sfeer door taps toelopende kaarsen op het aanrecht of bij het bad te plaatsen voor een ontspannend bad.
 • Slaapkamer: Kaarsen kunnen zachte verlichting bieden op nachtkastjes en een rustgevende sfeer creëren voor ontspanning of romantiek.
 • Bijeenkomsten buiten: Neem taps toelopende kaarsen op in je buitenruimte, bijvoorbeeld op een terrastafel, om de festiviteiten tot 's avonds te verlengen.
 • Speciale gelegenheden: Gebruik conische kaarsen om speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea en feestdagen te markeren door ze op een taart te plaatsen of als onderdeel van een decoratieve display.
 • Kantoor aan huis: Voeg een vleugje sereniteit toe aan je werkomgeving door taps toelopende kaarsen op je bureau of in de buurt van rekken te plaatsen.
 • Meditatie- of yogaruimte: Kaarsen kunnen bijdragen aan een vredige en contemplatieve sfeer in een meditatie- of yogaruimte.
 • Decor voor feest of evenement: Kaarsen kunnen deel uitmaken van elegante decoraties voor formele evenementen zoals bruiloften, feesten of partijen.
 • Bijzettafels: Plaats conische kaarsen op bijzettafels in je woonkamer, studeerkamer of andere ruimtes om een gezellige en verfijnde sfeer te creëren.
 • Leeshoek: Verfraai je leeshoek met de zachte gloed van conische kaarsen voor een gezellige en rustgevende omgeving.

Denk eraan om altijd voorzichtig te zijn en de veiligheidsrichtlijnen te volgen bij het gebruik van kaarsen, zoals ze in de juiste houders op stabiele oppervlakken plaatsen en ze nooit onbeheerd achterlaten.

Hoe gebruik je veilig conische kaarsen?

Er zijn veiligheidsmaatregelen die je moet nemen als je kaarsen in je huis brandt, naast het esthetische voordeel dat hierboven is genoemd.

Verlaat nooit de kamer als er een draadkaars brandt zonder deze te doven. Zo kun je ervoor zorgen dat de kaars niet valt of per ongeluk brand veroorzaakt. Houd brandbare materialen en vloeistoffen uit de buurt van brandende kaarsen. De overhangende bladeren van je favoriete plant of wapperende gordijnen moeten uit de weg worden gehouden terwijl de kaars brandt.

Bepaal op basis van de grootte van je ruimte hoe hoog je de kaarsen wilt hebben. Wanneer kaarsen op een schoorsteenmantel staan in een kamer in koloniale stijl met lage plafonds, kan de hoogte een belangrijke factor zijn om de veiligheid van uw omgeving te bewaren terwijl u van uw kaarsen geniet. Bij correct gebruik zijn taps toelopende kaarsen nog steeds zeer veilig wanneer al deze factoren in overweging worden genomen.

Bekijk ook onze selectie geurkaarsen en kaarsenhouders. We hebben ook een collectie huisgeuren. Mis ze niet!