Koksmes

27 items total
Koksmes 22 cm, Victorinox
46 € –9 %
Koksmes 22 cm, Victorinox
Online op voorraad (4 pcs)
41,49 €
VN5200322
Koksmes CARBON FRAGMENT 20 cm, zwart, Dellinger
122,66 €
DNGRH139CH
Koksmes EDONIST 20 cm, roestvrijstalen klinknagels, zwart, Lion Sabatier LS806580
Koksmes IDÉAL 20 cm, messing klinknagels, zwart, Lion Sabatier
112 €
LS711480
Koksmes IDÉAL 20 cm, roestvrijstalen klinknagels, zwart, Lion Sabatier LS800450
Koksmes K2213244 20 cm, Tefal
Koksmes K2213244 20 cm, Tefal
Online op voorraad (4 pcs)
21 €
TEFK2213244
Universeel keukenmes COMFORT K2213944 12 cm, roestvrij staal, Tefal TEFK2213944
Japans koksmes GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
95,99 € –5 %
91 €
DNGRSXLKHAUS8B
Koksmes 1905 21 cm, F.Dick
170,70 € –36 %
Koksmes 1905 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (6 pcs)
108,90 €
FDCK8194721
Koksmes AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
149 € –24 %
Koksmes AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
Online op voorraad (5 pcs)
113 €
FDCK8192222
Koksmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Koksmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
110 €
WU1030130116
Koksmes CLASSIC 23 cm, Wüsthof
Koksmes CLASSIC 23 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
174 €
WU1030130123
Koksmes ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
24 €
JS10532
Koksmes GOURMET 16 cm, Wüsthof
Koksmes GOURMET 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (4 pcs)
66,99 €
WU1035044816
Koksmes GOURMET 18 cm, Wüsthof
Koksmes GOURMET 18 cm, Wüsthof
Online op voorraad (4 pcs)
77,99 €
WU1035044818
Koksmes GYUTO EYES 20 cm, Dellinger
Koksmes GYUTO EYES 20 cm, Dellinger
Online op voorraad (4 pcs)
91,99 €
DNGRSXLKHAUS8
Koksmes PERFORMER 16 cm, Wüsthof
Koksmes PERFORMER 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (4 pcs)
255 €
WU1061200116
Koksmes PERFORMER 20 cm, Wüsthof
Koksmes PERFORMER 20 cm, Wüsthof
Online op voorraad (7 pcs)
299 €
WU1061200120
Koksmes SWISS MODERN 20 cm, zwart, Victorinox
72 €
VN6901320B
Koksmes SWISS MODERN 22 cm, zwart, Victorinox
65 €
VN6901322B
Koksmes DAMASCUS 67 20,8 cm, Samoera
108 € –14 %
Koksmes DAMASCUS 67 20,8 cm, Samoera
Online op voorraad (25 pcs)
92 €
SMRSND67KNES
Koksmes HARAKIRI, zwart, 20 cm, Samura
Outlet
37 € –24 %
Koksmes HARAKIRI, zwart, 20 cm, Samura
Online op voorraad (1 pcs)
27,90 €
SMRSNHSNC
Koksmes MO-V 20 cm, Samura
51,99 € –5 %
Koksmes MO-V 20 cm, Samura
Online op voorraad (8 pcs)
49 €
SMRSNMVSN
Koksmes RAN PLUS 20 cm, met uitsparingen, zwart, Yaxell
226,99 €
YAX36600G
Up
More products

Koksmessen - een mes dat elke keuken nodig heeft

Wat is een koksmes?

Een koksmes is een zeer veelzijdig keukenmes dat voor veel culinaire taken wordt gebruikt (voor het snijden van vlees, snijden en versnipperen van groenten) en een van de drie messen die in elke keuken en bij de hand zou moeten zijn voor elke kok (bekijk onze complete winkelgids voor keukenmessen om de resterende twee messen te bekijken, waar u zeker in moet investeren).

Het koksmes heeft een breed lemmet dat naar boven buigt om een punt te vormen. De bladlengte is meestal 18-24 cm.

Wat is het verschil tussen een koksmes en een santokumes?

Thuiskoks en professionele koks gebruiken beide santokumessen en koksmessen voor een verscheidenheid aan snijtaken. Wat zijn de fundamentele verschillen tussen deze twee soorten messen? Koksmessen hebben langere lemmeten en hun mes is dubbel afgeschuind in tegenstelling tot Santoku-messen die meestal enkel afgeschuind zijn. De vorm van het lemmet van een koksmes zorgt ervoor dat u het lemmet naar voren beweegt en met een santokumes snijdt u met een enkele neerwaartse snede.

Waar wordt een koksmes voor gebruikt?

Het gebogen lemmet van een koksmes zorgt voor een 'zagende' snijmethode, wat samen met een breed lemmet het koksmes tot het perfecte gereedschap maakt voor:

  • veel groenten tegelijk snijden en in blokjes snijden
  • vlees afsnijden, snijden en uit elkaar halen
  • kaas snijden
  • vruchten en noten in plakjes snijden, hakken of in blokjes snijden

Bij Kulina vindt u hoogwaardige koksmessen van betrouwbare merken die tegen een stootje kunnen. Bekijk de messen van Wusthof, Zwilling en WMF. U kunt ook onze best verkochte koksmessen hier bekijken.

Hoe een koksmes te slijpen?

Als u uw koksmes dagelijks gebruikt, moet u het regelmatig slijpen - in ieder geval elke twee weken met messenslijper. De beste methode om uw koksmes te slijpen is met een slijpsteen waarmee u het mes aan beide kanten op 15-20 graden dient te slijpen of met een stalen staaf. U kunt uw mes ook naar een specialist brengen.

Hoe onderhoud u een mes?

Kwalitatieve messen zijn een behoorlijke investering, dus als u wilt dat uw mes lang meegaat, volg dan deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van uw messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden u aan uw mes met de hand af te wassen, aangezien vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen mes kunnen aantasten
  • Als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser.
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, moet u het regelmatig oliën met lijnolie of bijenwas
  • Bewaar uw messen apart zodat ze niet bot worden. Gebruik een messenblock of een messenkoffer
  • slijp uw mes regelmatig